brojač poseta

четвртак, 13. новембар 2008.

LJILJA SMAJLOVIĆ AMBASADOR U KANADI!

Doskorašnja glavna urednica „Politike" Ljiljana Smajlović (52) biće na današnjoj sednici Vlade imenovana za novog ambasadora Srbije u Kanadi, potvrđeno je Pressu u Ministarstvu spoljnih poslova.

TEŠKO JOJ PALA SMENA... Smajlović

TEŠKO JOJ PALA SMENA... Smajlović

Takođe, danas bi za ambasadora u Francuskoj trebalo da bude postavljen Dušan Bataković, dok Ivo Visković odlazi u Nemačku.

Ljiljana Smajlović nije želela da za Press govori o svom budućem angažmanu:

- Nemam ništa da vam kažem. Do viđenja - rekla je kratko Smajlovićeva.

Pressu je u Ministarstvu spoljnih poslova rečeno da je diplomatska praksa da se o novim ambasadorima ne govori dok ne dobiju agremane država u koje odlaze.

Inače, Ljiljana Smajlović će u Otavi zameniti Dušana Batakovića, koji je srpski ambasador u Kanadi od jula prošle godine. Smajlovićeva je rođena u Sarajevu, završila je Fakultet političkih nauka, a znanje i jezik je usavršavala u Klivlendu. Ima bogatu novinarsku karijeru.

Dušan Bataković (51) je rođen u Beogradu, gde je diplomirao i magistrirao na Filozofskom fakultetu. Doktorirao je u Parizu, na Sorboni, i to na tezi „Francuska i stvaranje parlamentarne demokratije u Srbiji 1830-1914". Bio je ambasador u Grčkoj od 2001. do 2005. godine, a zatim je, do odlaska u Kanadu, bio savetnik predsednika Srbije i član Pregovaračkog tima za Kosovo.

Ivo Visković (59) je rođen u Makarskoj (Hrvatska). Doktorirao je međunarodne odnose. Profesor je na Fakultetu političkih nauka na Katedri za međunarodne odnose. Bio je ambasador Srbije u Ljubljani. Takođe, bio je kandidat za ambasadora u Atini, ali je Grčka našoj državi diskretno skrenula pažnju na to da bi volela da vidi nekog drugog kao diplomatskog predstavnika Srbije.

Нема коментара: