brojač poseta

уторак, 11. новембар 2008.

Krivična prijava zbog stavljanja "Turneje" na internet

Protiv 21-godišnjeg Ivana Jelića iz Beograda podneta je krivična prijava jer je na internet neovlašćeno postavio piratsku kopiju filma "Turneja" Gorana Markovića, a koji se trenutno prikazuje u srpskim bioskopima.

Kako je danas saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala podnela je prijavu protiv Jelića zbog neovlašćenog iskorišćavanja autorskog dela.
"Osumnjičeni je bez odobrenja nosilaca autorskih prava, scenariste i reditelja Gorana Markovića i producenta Svetozara Cvetkovića, umnoženu kopiju 'Turneje' postavio na sajt 'rapidserbia' i na taj način omogućio korisnicima ovog sajta da neovlašćeno preuzmu kopiju filma", navodi se u saopštenju.
Ivan Jelić će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom istražnom sudiji, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Markovićeva "Turneja" je srpski kandidat za Oskara, a prema poslednjim podacima Filmskog centra Srbije, za četiri nedelje prikazivanja imala je 23.047 gledalaca.
Jelić je na sajt Rapidserbia.com postavio i kopije domaćih filmova "Čitulja za Eskobara" Milorada Milinkovića, "Četvrti čovek" Dejana Zečevića i "Hadersfild" Ivana Živkovića, dodaje se u saopštenju. Takođe je tamo postavio i epizode domaćih TV serija "Vratiće se rode", "Moj rođak sa sela", "Selo gori, a baba se češlja", "Bila jednom jedna zemlja", "Mješoviti brak", "Neki novi klinci", "Gorki plodovi" i "Bela lađa".

Нема коментара: