brojač poseta

субота, 29. новембар 2008.

FRKA U ZVEZDI ZBOG PLATA IVIĆA I KOZIĆA!

Zaposleni na „Marakani" pobunili se jer klub grca u dugovima,a sportski direktor Ilija Ivić i gensek Saša Kozić primaju astronomske mesečne plate od 25.000 evra, odnosno 4.000 evra

Baš ima direktorska primanja... Ilija Ivić

Baš ima direktorska primanja... Ilija Ivić

Zaposleni u Crvenoj zvezdi podigli su glas protiv astronomskih mesečnih primanja pojedinih funkcionera kluba! Bez obzira na to što je klub u dugu od 16,2 miliona evra i što se igračima duguju avgustovske i novembarske rate, sportski direktor Ilija Ivić mesečno zarađuje 25.000 evra, dok je plata generalnog sekretara Saše Kozića 320.000 dinara (blizu 4.000 evra).

Stižu sponzori na „Marakanu"

Potpredsednik Zvezde Vladimir Jugović naveo je da je već pregovarao o dovođenju nekih sponzora u Zvezdu, iako bi to trebalo da bude obaveza drugog potpredsednika Marka Miškovića, koji je zadužen za finansije.

- Ima nagoveštaja da će biti sponzora. Obavio sam neke razgovore. Potrebno je da oni prepoznaju ideju sportskog menadžmenta - rekao je Jugović.

To je otkrio bivši štoper crveno-belih i član Skupštine kluba Petar Krivokuća, izrazivši čuđenje zbog takvih odluka čelnika najtrofejnijeg srpskog kluba. On je poručio da će Crvenoj zvezdi moći da se očita opelo ako se trend razbacivanja nastavi u budućnosti.

- Stvarno mi nije jasno ko je mogao da dozvoli da generalni sekretar Saša Kozić ima platu od 320.000 dinara, da ne govorim o sportskom direktoru Iliji Iviću, koji mesečno prima 25.000 evra. To je stvarno nezamislivo, pogotovo što je klub u velikim dugovima, a kriza je na sve strane. Bojim se da ćemo uskoro da očitamo opelo Crvenoj zvezdi ako se takva politika nastavi. Verovatno se pojedinci ugrađuju, ne znam šta drugo da kažem - rekao je u razgovoru za Press Petar Krivokuća.

Predsednik Dobrivoje Tanasijević javno je obećao da će od 1. januara 2009. godine Crvena zvezda početi da smanjuje postojeći dug od 16,2 miliona evra, a kasnije nagovestio da generalni sekretar Saša Kozić priprema 30 otkaza zbog viška radne snage. To je verovatno bio povod da se juče održi sastanak sindikata Radne zajednice na kome se pričalo o astronomskim zaradama najviših funkcionera kluba.

- Pojedinci su na tom sastanku izrazili čuđenje jer je sa sportskim direktorom Ilijom Ivićem potpisan profesionalni ugovor kao da je u pitanju fudbaler. Do sada su direktori imali platu, plus premije, u zavisnosti od rezultata - kaže izvor Pressa blizak dešavanjima na „Marakani".

Potpredsednik Zvezde Vladimir Jugović istakao je juče da je Upravni odbor odlučio da direktor Ilija Ivić ima autonomiju u radu, ali i veliku odgovornost. Zbog toga mu je, kako je rekao, i plata velika.

Ima platu k’o predsednik... Saša Kozić u društvu Dan Tane

Ima platu k'o predsednik... Saša Kozić u društvu Dan Tane

- Ivić je Upravnom odboru izložio plan i insistirao da on bude jedini odgovoran za rezultate kluba. Ima veliku odgovornost, ali i veliku platu. Ako mi bude tražio pomoć, pomoći ću mu, ali nemam pravo da mu se mešam u posao. Konsultacija će svakako biti. Videćemo koliko ćemo moći da izađemo Ivićevim zahtevima u susret - rekao je Vladimir Jugović.

Generalni sekretar i sportski direktor Crvene zvezde nisu želeli da odgovore na navode Petra Krivokuće.

- Gospoda Ivić i Kozić nemaju komentar - rekao je klupski portparol Bogoljub Grujić.

Нема коментара: