brojač poseta

субота, 08. новембар 2008.

FILMSKA PLJAČKA MENJAČNICE!

Dvojica razbojnika naoružana plastičnim pištoljima uletela u menjačnicu „Lav" na Bajlonijevoj pijaci i ukrala 1,7 miliona dinara

Napad u podne... Menjačnica „Lav“ na Bajlonijevoj pijaci opljačkana u sred bela dana

Napad u podne... Menjačnica „Lav" na Bajlonijevoj pijaci opljačkana u sred bela dana

Dvojica maskiranih razbojnika naoružanih plastičnim pištoljima opljačkala su juče oko 12.30 časova menjačnicu „Lav" na Bajlonijevoj pijaci i ukrala više od 1,7 miliona dinara! Pljačkaši su upali u menjačnicu, oteli novac i naočigled brojnih prolaznika pobegli u pravcu Bulevara despota Stefana!

Filmska pljačka odigrala se u centru Beograda, u vreme kada je na ulicama bila velika gužva. Razbojnici su za svega nekoliko minuta pobegli za velikim plenom.

Kamera snimila pljačkaše

- Dvojica pljačkaša koja su upala u menjačnicu „Lav" na Bajlonijevoj pijaci bila su maskirana, jedan sa crno-belim navijačkim šalom, a drugi sa kapuljačom. Obojica su držali pištolje. Zadržali su se u menjačnici manje od dva minuta, pa niko od slučajnih prolaznika ništa nije primetio. Uzeli su sav novac iz kase, oko 1,7 miliona dinara (oko 20.000 evra) u dinarima i devizama. Pljačkaši su istrčali i pobegli prema Cetinjskoj ulici i Bulevaru despota Stefana - kaže Pressov sagovornik.

- Jednom od razbojnika na ulici je ispao okvir iz pištolja. Policija je utvrdila da je oružje bilo plastično! Pretpostavljamo da je i drugi razbojnik imao plastični pištolj - kaže izvor Pressa blizak istrazi.

Neverovatno je da se pljačka odigrala pred nekoliko stotina svedoka, ali niko ništa nije video! Čak i radnice u okolnim lokalima rekle su da su shvatile da se dogodila pljačka tek kada je ispred menjačnice došla policija.

- Velika je gužva i ima puno posla, pa nije ni čudo da ništa nismo videle. Gledamo da nam neko nešto ne ukrade, pa i ne obraćamo pažnju šta se dešava okolo. Bila sam ispred lokala, ali stvarno ništa nisam videla - objasnila nam je radnica iz obližnje prodavnice.

I pored toga što „niko ništa nije video", pljačka je snimljena sigurnosnom kamerom, ali kako su pljačkaši bili maskirani, snimak nije puno pomogao policiji u identifikaciji dvojice pljačkaša.

U policiji kažu da su sve češća razbojništva u menjačnicama, poštama i bankama u prometnim ulicama. Upadi se događaju u vreme najvećih gužvi, jer se pljačkaši brzo izgube na ulici.

Serija napada u Beogradu

- Pljačkaši prilikom upada obavezno zaprete pištoljem kako bi uplašili radnike i stranke. U takvim situacijama niko ne ostaje priseban, tako da većina žrtava pljačke ne može na prvi pogled da ustanovi da li je pištolj pravi ili plastičan - kaže izvor iz policije.

Pre desetak dana opljačkana je menjačnica „Don" u Terazijskom prolazu. I ova pljačka odigrala se na prometnom mestu u centru grada, ali je pljačkaš, za kog se veruje da je narkoman, ipak sačekao kada u blizini nije bilo prolaznika, i tek onda opljačkao menjačnicu iz koje je odneo 90.000 dinara. I ovu pljačku zabeležila je kamera, ali razbojnik nije uhapšen. Početkom oktobra nepoznati muškarac upao je u zlataru „Majdanpek" u Glavnoj ulici u Zemunu. Pljačkaš je oteo kilogram zlatnog nakita koji je stavio u ceger i mirno odšetao prema Zemunskoj pijaci, gde se umešao u gužvu. I ta pljačka se odigrala oko podneva naočigled velikog broja prolaznika, ali niko ništa nije video.

- Pljačkaši pošta i menjačnica po gradu uglavnom su narkomani. Oni bez straha upadaju u poslovnice i otimaju novac. Nedavno su u Beogradu prilikom jedne pljačke pošte ponudili jednoj penzionerki pomoć jer je podigla deo penzije od 3.000 dinara. Ovde su pokušali da budu duhoviti, ali im se ne treba suprotstavljati, jer se mnogi drogiraju pa krenu u pljačku - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Нема коментара: