brojač poseta

четвртак, 20. новембар 2008.

DEČAK UKRAO 'FIĆU' I POGINUO!

Toni Stojanovski (15) iz Smedereva vozio ukradenog „fiću" i velikom brzinom udario u banderu. Suvozač Nikola M. (14) teško povređen, Katarina M. (13), koja je sedela pozadi, prošla bez ogrebotine

s1

Toni Stojanovski (15) iz Smedereva poginuo je kada se ukradenim „fićom" zakucao u banderu! Toni je preminuo od teških povreda u smederevskoj bolnici. Njegov suvozač Nikola M. (14) zadobio je teške povrede, dok Katarina M. (13), koja je bila na zadnjem sedištu, nije povređena.

Toni, Nikola i Katarina, koji su drugovi iz Rasadničke ulice na periferiji Smedereva, ukrali su preksinoć „zastavu 750" i krenuli u vožnju! Za volanom je sedeo Toni, Nikola pored njega, a Katarina je bila pozadi.

slika

Vozio „fiću"... Toni Stojanovski

- Luda vožnja po kraju, koja je trajala petnaest minuta, završila se tragično. Na ulazu u Venčačku ulicu u pravcu prema gradu „fića" se kretao velikom brzinom. Automobil je iznenada skrenuo sa kolovoza u desnu stranu i udario u drvenu banderu. Onda se prevrnuo i udario u dva parkirana vozila - kaže za Press izvor blizak istrazi, i dodaje:

- Toni je posle udarca u banderu ispao iz automobila. Kada je stigla ekipa Hitne pomoći, on davao je znake života. Povređeni Nikola izvučen je iz prevrnutog automobila. U gužvi koja je nastala Nikola se izgubio. Pretpostavlja se da je u šoku pokušao da ode sa mesta nesreće i da se nekoliko metara dalje onesvestio od bola. Kada se osvestio, počeo je da doziva u pomoć, pa su otrčali po njega i hitno ga prevezli u bolnicu. Za to vreme, Katarina je u kolima policije sačekala oca i brata da dođu po nju.

Naš sagovornik kaže da je Toni prebačen u smederevsku bolnicu, u kojoj mu je ukazana pomoć, ali je zbog višestrukih povreda glave uskoro preminuo. Nikola M. je zbog teških povreda ramena poslat na Institut za majku i dete u Beograd. Katarina je prošla bez povreda.

Žitelji Venčačke ulice kažu da se samo čuo strahovit prasak.

- Oko 22 sata čuo se jak udarac. Bila sam u sobi i gledala televiziju. Pomislila sam da se kuća srušila. Istrčali smo svi. Imali smo šta da vidimo. Pored kola je ležalo dete u lokvi krvi - kaže stanarka iz ulice u kojoj se dogodila nesreća.

s2

Toni Stojanovski nije završio osmi razred Osnovne škole „Branislav Nušić" u Smederevu. Živeo je sa majkom i mlađim bratom i sestrom, koji takođe pohađaju ovu školu. Brat ide u sedmi, a sestra u treći razred. Povređenog Nikolu M. znao je odranije, jer je i Nikola učenik iste škole i trenutno ide u osmi razred.

- Tonijevi roditelji su odavno razvedeni, ali se majka na sve načine trudila da im priušti sve što im treba za normalan život. Čak je radila uporedo dva posla da bi prehranila njih troje. Tonija smo voleli, bio je dobro, veselo dete. Ne možemo da verujemo da je takvu ludost mogao da napravi - pričaju komšije Stojanovskih.

Ključ bio u bravi „fiće"!

Vlasnik „fiće" Miodrag Janićijević iz Rasadničke ulice prijavio je krađu u sredu u 21.55 časova. On je rekao policiji da je njegov auto bio parkiran u ulici u kojoj živi i da je ključ bio u bravi automobila. Petnaest minuta kasnije dogodila se nesreća.

- Deca su videla ključ u bravi, sela u kola i krenula u vožnju koja se završila tragično - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Za pogibiju svog učenika Tonija Stojanovskog u školi su čuli juče ujutro. Tonija su poznavali kao dečaka koji nije mnogo voleo školu. Bio je omiljen, iako u poslednje vreme nije često dolazio na nastavu.

- Tonija škola nije zanimala, ali sve drugo jeste. Svi smo ga voleli - pričaju učenici ove smederevske škole. Isto govore i o Nikoli, i dodaju da ni on baš ne voli školu, ali da je dobar momak.

- Nismo mogli da pretpostavimo da će im pasti na pamet da ukradu kola - kažu njihovi drugovi.

Direktor škole Dragan Jovičić i predsednik školskog odbora Zoran Jovšić obišli su porodicu nastradalog dečaka.

- Ovo je velika tragedija. Šokirani smo zbog saznanja da je učenik škole nastradao, posebno zbog uslova u kojima se nesreća dogodila - kaže Jovšić. U Osnovnoj školi „Jovan Cvijić", koju pohađa trinaestogodišnja Katarina, za nesreću su saznali od novinara.

Нема коментара: