brojač poseta

субота, 08. новембар 2008.

CERIĆ BESAN ZBOG DIPLOME PORČINOM SINU

Poglavar IZ BiH i saradnici odbili da prisustvuju promociji dečaka Abdulaha Porče (12), sina vođe vehabija Muhameda Porče, u najmlađeg profesora Kurana u Evropi

DVANAESTOGODIŠNJI HAFIZ... Dodela diplome Abdulahu Porči u Beču

DVANAESTOGODIŠNJI HAFIZ... Dodela diplome Abdulahu Porči u Beču

Svečana dodela diplome profesora Kurana dvanaestogodišnjem Abdulahu Porči, sinu vođe vehabija Muhameda Porče, koji se dovodi u direktnu vezu s Al Kaidom, izazvala je žestoka previranja u Islamskoj zajednici BiH!

Trifunović: Fundamentalisti zloupotrebljavaju decu!

Darko Trifunović smatra da je podatak da je dečak od 12 godina napamet naučio 100.000 adeta „još jedan dokaz teške zloupotrebe dece od strane fundamentalista".

- Oni često uče decu da od malih nogu mrze sve one koji se ne uklapaju u njihov sistem vrednosti. Uopšte me neće iznenaditi ako mali Porča, kome je već „ispran" mozak, za koju godinu uđe opasan eksplozivom u neku ambasadu, školu ili autobus, sveteći se nevernicima i neprijateljima Alaha - tvrdi Trifunović.

Naime, na promociji Porčinog „vunderkinda" u najmlađeg hafiza u Evropi nije se pojavio niko iz Rijaseta Islamske zajednice, a poglavar IZ-a Mustafa Cerić i najbliži saradnici, prema tvrdnjama dobro upućenih, poludeli su zbog organizovanja svetkovine pred nekoliko hiljada muslimana iz celog sveta. Poseban bes vrha IZ-a na čelu s Cerićem Porča stariji i sledbenici navukli su što su promociju mladog Abdulaha u profesora Kurana organizovali usred Beča, u prestižnoj kongresnoj dvorani „Austrija"!

Zbog izostanka predstavnika Rijaseta, diplomu hafiza Porči mlađem, koji je do nje došao tako što je morao da nauči Kuran od korica do korica, uručio je predsednik Islamske federacije u Beču Mehmet Turhan, a ovaj događaj svojim prisustvom „upotpunili" su i ambasadori svih islamskih zemalja koji su akreditovani u glavnom gradu Austrije. Međutim, svi prisutni primetili su da na „ovom velikom događaju za islam" nema predstavnika IZ-a BiH, iz kojeg novopečeni hafiz vuče korene.

Prema tvrdnjama odlično obaveštenih izvora Pressa RS bliskih zapadnim diplomatskim krugovima u Sarajevu, razloge bošnjačkog bojkota dodeljivanja profesorskog zvanja Porčinom sinu pre svega treba tražiti u „snažnom pritisku predstavnika američke administracije u BiH", koji su liderima Islamske zajednice i reisu Mustafi Ceriću poslali nedvosmislenu poruku sa zahtevom da se „bosanski muslimani moraju u potpunosti distancirati od ideologije Muhameda Porče i njegovih sledbenika". Izvori Pressa RS otkrivaju da su reisu Ceriću ovi zahtevi ispostavljeni još prošle godine kada je vehabijski „guru" Porča bio osumnjičen da je organizovao grupu koja je pokušala da izvede teroristički napad na američku ambasadu u Beču.

- Porčina ćelija u Beču pripada samom vrhu najradikalnijih islamskih pokreta u zapadnoj Evropi i direktno je povezana s većinom zloglasnih terorističkih organizacija s Bliskog istoka! Vehabije koje su prošle Porčinu „školu islama" danas predstavljaju veliku pretnju i IZ-u BiH, od koga „otimaju" vernike uvodeći ih u vehabijski pokret, na silu upadaju u džamije i prete bosanskim muslimanima koji, prema njihovom sudu, nisu pravi vernici jer ne praktikuju „izvorni islam". Iako je Cerić javno kritikovao Porču zbog ovih stvari, svakodnevno raste broj njegovih pristalica među muslimanima u BiH. Cerićev izostanak s promocije Porčinog sina u profesora Kurana još više je raspalio njihov bes tako da IZ-u prete još veće podele - tvrde izvori Pressa RS.

GLAVOBOLJE ZBOG PORČE... Mustafa Cerić, poglavar IZ-a BiH

GLAVOBOLJE ZBOG PORČE... Mustafa Cerić, poglavar IZ-a BiH

Prema rečima Darka Trifunovića, profesora Fakulteta za bezbednost u Beogradu, sukob između reisa Mustafe Cerića i Muhameda Porče koji je „inspirisan borbom za pridobijanje duša bosanskih muslimana" ne traje od juče. On smatra da je Rijaset IZ-a BiH napravio dobar potez donošenjem odluke da ne prisustvuju bečkoj „inicijaciji Porčinog sina u vode islamskog fundamentalizma", bez obzira na to da li je njihov postupak bio iznuđen snažnim pritiscima američke administracije.

- Ako se reis Cerić uskoro potpuno ne distancira od vehabizma, sasvim je izvesno da će taj ekstremni pokret u budućnosti postati dominantna religija bosanskih muslimana - upozorava Trifunović.

Нема коментара: