brojač poseta

субота, 15. новембар 2008.

BAGZI NA METI UBICA PUKANIĆA!

Željko Milovanović, koji je u Zagrebu ubio novinara Iva Pukanića, planirao i ubistvo Dejana Milenkovića Bagzija, tvrdi uhapšeni mafijaš Robert Matanić

Mafijaši saznali gde ga skriva policija... Dejan Milenković Bagzi

Mafijaši saznali gde ga skriva policija... Dejan Milenković Bagzi

Željko Milovanović, bivši pripadnik JSO koji je pre tri nedelje u Zagrebu ubio vlasnika „Nacionala" Iva Pukanića, planirao je da ubije i svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija! Ovo je hrvatskoj policiji ispričao plaćeni ubica Robert Matanić, koji je takođe uhapšen zbog učešća u ubistvu Pukanića!

„Crveni vetar"

Željko Milovanović, prvoosumnjičeni za ubistvo Iva Pukanića, nalazi se na Interpolovoj poternici. Pre dve nedelje za dlaku je izbegao hapšenje u Doboju, a prilikom pretresa njegovog stana pronađena je kaciga koju je koristio da bi postavio bombu pored Pukanićevog automobila, kao i najsavremenija oprema za prisluškivanje i desetak mobilnih telefona.

Ovaj mafijaš, inače poznatiji po nadimku Crveni vetar, i pre ubistva Pukanića bio je na međunarodnoj poternici zbog sumnje da je tokom devedesetih počinio ratni zločin u Slavoniji.

Hrvati su, kako saznajemo, ovu informaciju dostavili srpskoj policiji, koja ovih dana u najstrožoj tajnosti pojačava mere obezbeđenja oko Bagzija, jednog od najdragocenijih svedoka na suđenju za ubistvo Zorana Đinđića.

Bomba na putu

- Prema rečima Matanića, Milovanović je, po nalogu iz Beograda, trebalo da ubije Bagzija gotovo isto onako kako je u Zagrebu likvidirao Pukanića. Mafijaši su provalili tajno skrovište u kome policija čuva Milenkovića i planirali su da nedaleko od tog objekta, na putu, postave automobil pun eksploziva, koji bi digli u vazduh kada bi naišao Bagzi sa pratnjom... - opisuje sagovornik Pressa iz vrha policije. Prema njegovim rečima, Matanić je rekao da ne zna ko je naručilac Bagzijeve likvidacije, ali da je jednom prilikom čuo da su to „ljudi Milorada Ulemeka Legije" (!?!).

U hrvatskoj i srpskoj policiji juče nisu hteli zvanično da komentarišu naša saznanja. Sagovornik Pressa iz samog vrha policije potvrdio nam je da se „ovih dana proveravaju takve informacije".

Profesionalan atentat... Ubijeni Ivo Pukanić (gore) i prvoosumnjičeni za njegovo ubistvo Željko Milovanović (desno)

- Imamo neke informacije... Bezbednost svedoka saradnika nam je prioritet i svaka, pa i najmanja sumnja detaljno se proverava - kaže naš sagovornik. Na pitanje da li je Dejan Milenković sada bezbedan, izvor Pressa odgovara potvrdno.

Prelević:svi oni liče

Advokat i bivši koministar policije Božo Prelević kaže da ne bi bio iznenađen da se Matanićevi navodi pokažu kao tačni.

- Svim tim kriminalcima je zajedničko ubistvo radi moći i novca. I kad ih pogledate, svi oni liče jedan na drugoga - dodaje Prelević.

- Tvrdim vam da do Bagzija niko ne može doći bez znanja i dopuštenja policije. On je na sigurnoj, tajnoj lokaciji... Bilo je u više navrata pokušaja da se „provali" njegovo kretanje, ali je to na vreme uočeno i presečeno - referiše naš sagovornik.

Inače, Ivo Pukanić ubijen je 23. oktobra u centru Zagreba, a ubica Željko Milovanović još se nalazi u bekstvu. On je, posle hapšenja Roberta Matanića 29. oktobra, uspeo da pobegne iz svog stana u Doboju. Milovanovića su snimile bezbednosne kamere kako skuter pun eksploziva parkira pored Pukanićevog automobila. Kada je Pukanić sa saradnikom Nikom Franjićem prišao kolima, bomba je aktivirana, i njih dvojica su poginuli.

Milovanović, bivši specijalac Legijine JSO, važi za jednog od najboljih eksperata za bombe na ovim prostorima, a u atentatu na Pukanića korišćen je plastični eksploziv iz arsenala „crvenih beretki".

Udar na mafiju

Ljubiša Radojčić, advokat Dejana Milenkovića, kaže da on ne zna ništa o planovima za ubistvo njegovog klijenta, ali da ga ništa ne iznenađuje.

- Činjenica je da je Milenkoviću život od kada je dobio status svedoka saradnika ugrožen, jer da nije, on ne bi imao policijsku zaštitu. Međutim, ja kao njegova advokat, ni od njega, ali ni od pripadnika policije koji ga čuvaju nisam čuo da se taj Milovanović pominjao kao neka konkretna osoba koja bi mu naudila... - priča Radojičić.

Uhvaćen... Željka Milovanovića snimile bezbednosne kamere

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić kaže da je ova informacija još jedna potvrda činjenice da kriminalci ne biraju ni veru, ni naciju, ni političko opredeljenje.

- Više je nego očigledno da se radi o vrlo organizovanom kriminalu, da se ubistvo naruči u jednoj državi, a izvršilac traži u drugoj. Upravo zato policije u regionu morale bi što pre da krenu u konačan obračun sa mafijom - komentariše Dragišić.

Нема коментара: