brojač poseta

понедељак, 03. новембар 2008.

ANA VODI U RAT PROTIV WTA

Srpska teniserka najavila da će tokom turnira u Dohi zajedno sa svojim koleginicama izneti nezadovoljstvo promenama u kalendaru

Ana Ivanović

Sindikalka... Ana Ivanović u novoj ulozi

Srpska teniserka Ana Ivanović sprema se za obračun sa čelnicima WTA! Naša teniska diva najavila je da će ove nedelje tokom WTA šampionata u Dohi zajedno sa svojim koleginicama preneti rukovodiocima Ženske teniske asocijacije nezadovoljstvo promenama u takmičarskom kalendaru!

Pre nekoliko meseci ljudi iz WTA odlučili su da smanje broj turnira na kojima će teniserke morati da se pojave, ali su istovremeno najavili da će igračice iz grupe „top 10" biti suspendovane ukoliko odbiju da učestvuju na nekom od obaveznih turnira. U slučaju nepojavljivanja, teniserke će morati da učestvuju u promociji tog turnira kako bi imale šansu da izbegnu suspenziju. Ako bi i to odbile, bile bi kažnjene tako što bi im u narednoj godini bilo zabranjeno da igraju na dva turnira za svaki propušteni.

Najboljim teniserkama sveta, među kojima je i naša Ana Ivanović, ove promene nimalo se ne dopadaju. One će stoga iskoristiti činjenicu da će se okupiti u Dohi kako bi zajedno pokušale da reše problem sa čelnicima WTA.

Jelena na Anu u Dohi

Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović igraće u istoj grupi na WTA šampionatu, koji počinje danas u Dohi, odlučeno je juče žrebom. Jelena, koja će bez obzira na rezultat na ovom turniru u 2009. godinu ući kao prva teniserka sveta, i Ana koja je trenutno četvrta na WTA listi, nalaze se u grupi 1, zajedno sa Ruskinjama Svetlanom Kuznjecovom i Verom Zvonarevom. U grupi 2 takmičiće se sestre Serena i Venus Vilijams iz SAD, i još dve Ruskinje - Elena Dementjeva i Dinara Safina.

- Mi imamo svoj glas i moramo da se ujedinimo. Promene su napravljene tokom sezone, između grend slemova, kada nismo imale vremena da razmišljamo o sledećoj sezoni. Mnoge teniserke verovatno nisu ni ulazile u taj problem, pa su prihvatile promene, ali su one odjednom tu i teško nam je - rekla je Ivanovićeva.

Prema novim pravilima, svaka od vodećih teniserki moraće da nastupi na 10 od 20 najznačajnijih ATP turnira, ne računajući četiri grend slema, uz obavezno učešće u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu i Pekingu. Pored toga, nijedna od 10 najbolje rangiranih teniserki ne bi smela da učestvuje na malim turnirima, a na onim nešto značajnijim bilo bi dozvoljeno da nastupe najviše dve igračice iz grupe „top 10".

Inače, Ana Ivanović je u Dohu na poslednji turnir sezone stigla iz Dubaija. Naša teniserka izjavila je da je veoma motivisana da trijumfalno završi sezonu, pre dugo očekivanog odmora.

Нема коментара: