brojač poseta

четвртак, 02. октобар 2008.

Zenit kupio Kup UEFA?

Kako prenosi dnevnik ABC u Španiji su uhapšena dva člana ruske mafije koji su u momentu hapšenja razgovarali o incidentima vezanim za nameštanje rezultata u završnici prošlogodišnjeg Kupa UEFA koje je osvojio Zenit iz Sankt Peterburga.

Španski dnevnik tvrdi da je, uprkos tome što su dva čoveka uhapšena zbog pod nekoliko optužbi, njihova veza sa Zenitom izazvala veliku zabrinutost.
ABC navodi da su njih dvojica pomogli u nameštanju rezultata polufinalnih mečeva sa Bajernom, kao i finale protiv Rendžersa koje je Zenit rešio u svoju korist rezultatom 2:0.
Presretnuti su telefonski razgovori Genadija Petrova, vođe kriminalnog klana "Tambovskaja", i njegove desne ruke Leonida Kristoforova, koji su se hvalili oko uspešne nameštaljke.
Mediji u Španiji za sada spekulišu da li je u pitanju samo blef ili razlog za uzbunu, jer su mafijaški klanovi do sada umeli da skrenu policijsku istragu daleko od svog prioritetnog biznisa. Poslednje hapšenje članova ruske mafije pre svega je povezano za poslove vezane za trgovinu narkoticima, pa nije isključeno da mafija sa navodnim pričama o nameštajnu utakmica samo skreće pažnju sa nečeg mnogo krupnijeg.
Iz Zenita se za sada niko nije uzjašnjvao povodom ovog slučaja.

Нема коментара: