brojač poseta

понедељак, 13. октобар 2008.

ZAKUCALA SEBI EKSER U GLAVU

Penzionerka iz Beograda najpre sama sebi čekićem zakucala ekser u grudi, pa zatim i u glavu. Lekari u Urgentnom centru izvadili dva eksera dugačka 10 centimetara i spasli joj život

s

DRAMA U URGENTNOM CENTRU... Žena dovezena sa dva eksera u telu, lekari je spasli u poslednji čas

Penzionerka iz Beograda zakucala je čekićem eksere u svoje grudi i glavu! Nesrećna žena prebačena je u kritičnom stanju u Urgentni centar, a lekari su uspeli da izvade eksere dugačke deset santimetara i spasu joj život! Kako Press saznaje, penzionerka koja je pokušala da se ubije zbog psihičkih problema oporavlja se od teških povreda.

Nesvakidašnji pokušaj samoubistva dogodio se proteklog vikenda u jednom beogradskom naselju. Komšije nesrećne žene stare oko 60 godina pozvale su Hitnu pomoć i rekle da je pokušala da se ubije.

fakti

n Bojan Veljković (27), apsolvent Elektrotehničkog fakulteta u Nišu, u prisustvu članova porodice i komšija izvršio je samoubistvo na brutalan način
n Veljković se ubio povećim kuhinjskim nožem, koji je sebi zabio u uvo tako što je dršku od noža naslonio na poklopac od zamrzivača i snažno pritisnuo glavu
n Manda Martinović (71) iz Tuzle pronađena je mrtva u zamrzivaču u njenoj kući u naselju Dokanj, a pretpostavlja se da se nesrećna starica ubila
n Telo je bilo u velikom zamrzivaču, u kojem su se nalazile i smrznute namirnice

Imala psihičkih problema

- Ekipa Hitne pomoći brzo je došla. Oni su bili šokirani kada su videli ženu kako leži na podu sa ukucanim ekserima na grudima i glavi! Pored nje su pronašli i čekić kojima je zakucala u sebe dva eksera dužine deset santimetara! Ona je najpre zakucala ekser u grudi, koji, na sreću, nije oštetio srce. Onda je zakucala čekić sebi u glavu i pala u nesvest - priča jedan od komšija, koji je dodao da žena živi sama i da je imala psihičkih problema, ali da niko nije očekivao da će pokušati da izvrši samoubistvo.
Lekari u Urgentnom centru brzo su reagovali i spasli život penzionerki!
- Dnevno kroz Urgentni centar prođe i 800 pacijenata sa raznim povredama, ali ovo još nismo videli! U operacionu salu uneli smo ženu sa dva eksera u telu! Naši lekari brzo su reagovali i izvadili eksere. Ona se nalazi u teškom stanju, ali je van životne opasnosti - kaže za Press izvor iz Urgentnog centra.
Prema njegovim rečima, sreća u nesreći je što je ekser koji je žena zakucala u grudi za nekoliko milimetara promašio srce!
- Oba eksera su dužine 10 centimetara i da je pogodila srce, ne bi postojala nikakva šansa da je spasemo! Uspeli smo bez većeg krvarenja da izvadimo eksere i sprečimo najgore. Ona će do daljeg ostati kod nas na oporavku, dok ne prođe opasnost da se rana od uboda inficira i da ne dođe do trovanja - kaže naš sagovornik, i dodaje da su u bolnici brzo saznali da nesrećna žena boluje od psihičke bolesti i da je to verovatno uzrok što je na ovaj način pokušala da se ubije.
Ovo nije prvi slučaj da neko na nesvakidašnji način pokuša da izvrši samoubistvo. U mestu Irig u julu 2006. godine dogodilo se samoubistvo koje je potreslo Srbiju. Rozalija Lazarević (51) popila je celo pakovanje lekova, a onda legla u zamrzivač i preminula! Tragedija se dogodila u porodičnoj kući u Miletićevoj ulici u Irigu kod Novog Sada. Njeni ukućani, koji su tog dana ceo dan bili van kuće, bili su šokirani kada su uveče slučajno otvorili zamrzivač i videli smrznutu Rozaliju!

Samoubistvo u zamrzivaču

- Prizor koji smo zatekli bio je stravičan. Nesrećna žena bila je potpuno smrznuta, jer je bila u zamrzivaču više od 12 sati! Mogu samo da pomislim na kakvim je mukama bila pre nego što su je lekovi uspavali, jer je bila u letnjoj garderobi. Njena rodbina bila je u potpunom šoku. Oni su došli kasno sa posla i mislili su da je Rozalija u nekoj od soba. Hteli sa da pripreme večeru. Njena rođaka otvorila je poklopac od sandučara i skoro se onesvestila kada je videla smrznut leš - ispričao je tada jedan od komšija porodice Lazarević.

Нема коментара: