brojač poseta

субота, 18. октобар 2008.

VOLIM MUŠKE POGLEDE

Muški pogledi prijaju, baš mi je lepo kad me posmatraju na sceni. Ne smeta mi što me zovu narodnjakušom, ja sam muzički svaštar

Severina Vučković

Ima i imaće Balkan zvezda i zvezdica, ali svi koji su imali priliku da je vide uživo saglasni su: Severina je neponovljiva. Gospođica Vučković izaziva nepodeljenu pažnju jednako svojim scenskim nastupom, pevanjem, glumom, performansima, ljubavnim aferama i kućnim video snimcima.

U intervjuu za Press, hrvatska zvezda koja ovih dana u Srbiji lagano priprema za prvi solistički koncert, kaže da joj nimalo ne smeta što je pojedini „domovinski" mediji posle hita „Gas, gas" i saradnje s Goranom Bregovićem nazivaju folk pevačicom.

Severina Vučković

- Sve to što se o meni priča i piše je kompliment. Svakako su me zvali, pa i folk pevačicom, narodnjakušom. Meni je bitno da smo s pesmom „Gas, gas" i, uopšte, albumom „Zdravo, Marijo" napravili drugačiju produkciju, koja nije svakodnevna. Goran Bregović i ja putovali smo po malim mestima kroz celu bivšu Jugoslaviju, snimali amaterske orkestre baš zato da pokažemo da je istinita ona teza - sedam nota, sto divota. Ali samim tim što se pesma zove „Gas, gas" i što se tu spominju neki kamioni, ljude odmah asocira da bi to mogao biti narodnjak. Što, na kraju krajeva, meni laska jer smatram da su mnogi narodnjaci veliki pevači. Mislim da ne spadam u takav žanr, pre svega zbog toga što ne baratam tim njihovim pevanjem s trilerima.

Severina Vučković

n Pa, dobro, kojom se vrstom muzike sada zapravo baviš?

- Ja to ne doživljavam tako da je bitno da li je nešto folk, pop ili rok. Nema dobre i loše muzike, već dobrih i loših pesama. Ono što kod mene ljude najverovatnije najviše buni je činjenica da sam ja svaštar, i ne volim da se ograničavam ni u čemu. Možda neko voli da bude ukalupljen u jednu vrstu muzike, ali ja sebe doživljavam kao interpretatora i nema za mene žanra koji mi nije blizak.

n Ali, kako ti sebe doživljavaš?

- Joj... Vrlo je neumesno pričati o sebi. Ja na sebe ne gledam kao na neku vrlo važnu osobu. Ono što mislim da radim pristojno to je ono što radim na pozornici. Pozornica je moj medij. Ja, u stvari, samo volim te ljude kojima pevam i super mi je ako su srećni i zadovoljni. Nije važno kako se zove to što ja radim, ako to zadovoljstvo mogu da im pružim.

Severina Vučković

SEDAM NOTA, STO DIVOTA... Seve sprema neviđenu promociju novog albuma u Beogradu

n Da li si se ikada provozala u nekom velikom kamionu i osetila taj miris benzina o kome pevaš?

- Jesam, vozila sam se. Osetila sam taj miris benzina. Moj tata je vozio kamion. On je radio kao dispečer, kao majstor za struju, pa je usput vozio kamion. Istina, to je bio mali kamion, ali često sam s njim išla na put. Zavolela sam to. Ali u velikom kamionu, onom o kojem se peva, bila sam samo kada sam snimala spot za „Gas, gas".

Zapevala i u „Grandu"

Prva runda drugog kola takmičenja za „Zvezde Granda" bila je pravi pakao za osam mladića koji su drugi put stali pred žiri i publiku. S jedne strane, ovoga puta takmičenje su morala da napuste dvojica, a s druge, žiri kojim su ovoga puta predsedavali Severina i Dragan Brajević Braja. Da su muškarci spremni sve stojički da podnesu, osim ženskih čari, pokazalo se i ove subote. Bez problema su otpevali pesme, kritike shvatili kao savete, ali kada je Seve izašla na binu i zapevala - srce im je sišlo u pete. Okupili su se oko hrvatske pop ikone, zaigrali, ali je do Saše Popovića preko organizatora stigla molba da se ranije pusti reklamni blok jer su svi do jednog morali do toaleta. Braja je ovog puta bio daleko blaži nego prema prošlogodišnjim kandidatima, a Seve ih je obasipala komplimentima. S nogu ju je oborio Marko Marković otpevaši „Ostala si uvijek ista", veliki hit Miše Kovača. Ništa manje svideli su joj se i Milan Mitrović, Goran Kamberović, Balša Vujičić, Iva i Vuk Vučinić, Petar Mitić i Saša Katančić.

n Jedan od tvojih glavnih aduta je zavođenje na sceni i efekat poželjnosti koji prenosiš na publiku, posebno na njen muški deo.

- Ma, vi ste to nešto pogrešili, ne mislite vi na mene. Ali, lepo je, slatko je. Ne mislim da je moja svrha da me samo posmatraju, ali priznajem, lepo je. Super je kada postoji to zavođenje. Ne mora to da znači da će se nešto i desiti. To nije svesna provokacija. Samo lepo ponašanje, koje je, po meni, najvažnije.

n Nedavno si bila gost u dva pevačka takmičenja u Srbiji: „Operaciji Trijumf" i „Zvezdama Granda". U čemu su sličnosti i razlike između ovih projekata?

- Ista im je namera, da nekim mladima omoguće nešto što oni sami možda ne bi mogli, a imaju veliku želju i talenat da pevaju. Bilo bi super da su pre 20 godina postojala oba ova takmičenja. Obe scene su mi lepe, samo je Grandova stvarno impresivna, jedna od najlepših na kojoj sam bila. U „OT-u" nisam čula sve pevače i ne mogu da procenjujem njihov kvalitet, ali ova grupa od osam mladića koje sam pomno slušala u „Grandu" su svi od reda izvrsni pevači. Više mi se sviđa koncepcija „Zvezda Granda" jer kandidati nisu ograničeni samo jednim žanrom muzike.

n Uskoro ćete praviti i promociju u Beogradu, da li ćete ponovo „pred oltar" i ko će ovog puta biti „mladoženja"?

- Ne, neće biti svadbe kao na promociji u Zagrebu jer nisam sklona ponavljanju. Promocija će biće krajem oktobra i pripremiću nešto sasvim novo i neočekivano. Biće slatko. Za moje prijatelje i medije.

Нема коментара: