brojač poseta

уторак, 07. октобар 2008.

UKRAO KILO ZLATA USRED ZEMUNA

Razbojnik naoružan pištoljem upao u zlataru „Majdanpek" u centru Zemuna i odneo nakit vredan više od dva miliona dinara. Pljačkaš išetao sa plenom u cegeru u pravcu Zemunske pijace

s

Filmska pljačka... Zlatara „Majdanpek" u Glavnoj ulici u Zemunu

Razbojnik naoružan pištoljem opljačkao je juče oko 12.30 časova zlataru „Majdanpek" u centru Zemuna i u cegeru odneo više od kilogram zlata! Pljačkaš je izašao iz zlatare sa plenom vrednim oko dva miliona dinara i pešice otišao u pravcu Zemunske pijace. Iako je policija ubrzo blokirala ulice, razbojnik je uspeo da pobegne!

Zlatara „Majdanpek" u Glavnoj ulici u Zemunu opljačkana je usred bela dana. Iako je u to vreme na ulici bila velika gužva, niko od prolaznika nije primetio da je pljačkaš u prodavnici!

- Razbojnik nije bio maskiran. Na glavi je imao crveni kačket koji je navukao do nosa, pa radnik zlatare, kako nam je objasnio, osim donjeg dela lica ništa drugo nije video. Ušao je u radnju sa pijačnim cegerom u ruci iz koga je izvadio pištolj. Pištolj je uperio u radnika i naredio mu da isprazni table sa zlatom koje se nalaze na pultu. Tražio je i da mu se otvori sef, ali mu je radnik objasnio da zlatara nema sef. Radnik je pokušao da mu preda srebrni nakit, ali je pljačkaš samo rekao: „Neću, bre, srebro, daj samo zlato!" - kaže Pressov sagovornik blizak istrazi, i dodaje:

fakti

n Januar 2008. Opljačkana zlatara „Majdanpek" u Svetogorskoj ulici u Beogradu

n Maj 2007. Dvojca mladića naoružani pištoljima opljačkali zlataru „Majdanpek" na uglu Svetozara Markovića i Krunske ulice u Beogradu

n Mart 2007. Opljačkana zlatara „Majdanpek" u Knez Mihailovoj ulici. Naoružani mladić prišao je prodavačici s leđa, naredio joj da legne na pod, a onda ranac koji je doneo sa sobom napunio sa tri „table" zlatnog nakita

- Radnik nam je objasnio da je table sa nakitom dizao jako visoko iznad pulta dok ih je praznio u ceger ne bi li neko od prolaznika nešto primetio i pozvao policiju, ali to se nije desilo! Pljačkaš je u jednom trenutku shvatio šta radnik pokušava, pa mu je naredio da se skloni od pulta i da ne prilazi. Kada je ispraznio svih sedam tabli na kojima je bio izložen zlatan nakit, razbojnik je rekao radniku da bude miran i išetao se na ulicu sa cegerom sa zlatnim minđušama, prstenjem, narukvicama i ogrlicama vrednim oko dva miliona dinara!

I pored toga što je radnik potrčao iz radnje i pokušao da prati pljačkaša, on je posle desetak metara iz Glavne ulice skrenuo u Gospodsku, a onda i u Gajevu ulicu. Radnik je ubrzo odustao od potere za pljačkašem, koji je sa cegerom nestao na pijaci, i pozvao policiju.

Kako Press saznaje, pljačka je snimljena sigurnosnom kamerom. Prema nezvaničnim informacijama, na snimku se vidi pljačka, ali pošto je razbojnik navukao kačket, na snimku se vidi samo deo njegovog lica. Pretpostavlja se da je razbojnik kod Zemunske pijace ušao u vozilo koje je tu bilo parkirano i uspeo da pobegne pre nego što su policijske patrole blokirale ovaj deo grada.

Нема коментара: