brojač poseta

понедељак, 13. октобар 2008.

UHAPŠEN KRALJ TEKSTILA

Ibrahim Fahović, glavni novopazarski trgovac tekstilom, uhapšen zbog sumnje da je za tri godine utajio više od 14 miliona evra

s

U pritvoru... Ibrahim Fahović uhapšen u Novom Pazaru

Kriminalistička policija uhapsila je glavnog novopazarskog trgovca tekstilom Ibrahima Fahovića (50), vlasnika firme „Almir", zbog sumnje da je utajom poreza u protekle tri godine oštetio budžet za više od 14 miliona evra!

Kao saizvršilac označen je Danko Gašić (58) iz Beograda, vlasnik fantomske firme „Trident šop", koja je za potrebe nelegalnog poslovanja otvorena u Smederevu u pčelarskoj zadruzi, iako je registrovana za delatnost spoljnotrgovinskog prometa na veliko!

Novi Pazar pun oružja!

Novopazarska policija nastavila je sa hapšenjima kriminalaca, ali i velikim zaplenama oružja. Načelnik policije u Novom Pazaru Dragan Terzić (na slici) rekao je da su Novi Pazar, Tutin i Sjenica „puni oružja" u ilegalnom posedu, i najavio da će policija prioritetno raditi na njegovom pronalaženju.
- U Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici nalazi se puno oružja u ilegalnom posedu i jedan od prioriteta policije i ubuduće biće njegovo pronalaženje i oduzimanje - kazao je Terzić.
Načelnik Odeljenja kriminalističke policije Jasmin Duštinac naveo je da su se u poslednja dva dana na ovom području dogodile tri pucnjave u kojima su stradale dve osobe. On je rekao da je u nedelju rano ujutru, u ulici generala Živkovića u Novom Pazaru, teško ranjen Senad Dolovac, koji je od zadobijenih rana preminuo u kraljevačkoj bolnici.
- Pucnjavi je prethodila njegova svađa sa Hidajetom i Harunom Jašarevićem - rekao je Duštinac, i dodao da se za njima intenzivno traga.

Proverava se poreklo Fahovićeve imovine

- Fahović je samo tokom 2006. godine oštetio budžet za četiri miliona evra, klasičnom poreskom utajom. On je vršio fiktivna ulaganja u više od deset tranši na račun preduzeća Damira Gašića „Trident šop" iz Smedereva, čija je osnovna delatnost zapravo bila da služi za pranje Fahovićevog novca. Kriminalistička policija uz pomoć poreske policije Ministarstva finansija i dalje pročešljava dokumentaciju i poslovanje Fahovićeve firme, pa je ukupna procena da je nelegalnim poslovanjem u protekle tri godine nezakonito prisvojeno oko 14 miliona evra - navodi sagovornik Pressa iz MUP-a Srbije.
Prema njegovim rečima, proverava se koliko je novca Gašić dobijao za učešće u ovom kriminalnom poslu, a takođe proverava se i imovina kojom Fahović i Gašić raspolažu.
- Fahović je najveći uvoznik tekstilnog repromaterijala, koji prodaje svim većim proizvođačima odeće u Srbiji. Najviše uvozi iz Turske, ali i izvozi u okolne države, a takođe ima i sopstveni proizvodni program i prodavnice. Dobili smo saznanja da je vlasnik ili suvlasnik dva hotela u Turskoj, ali se te informacije proveravaju. Procenjuje se da je „težak „ više od 50 miliona evra - navodi sagovornik Pressa.
Inače, Gašić se nalazi u pritvoru od 22. aprila ove godine zbog sumnje da je sa Vojislavom Mrkonjićem iz Valjeva oštetio budžet za oko 27 miliona dinara i protiv njih je sud u Smederevu takođe pokrenuo istragu. Oni su „pali" zajedno nakon što je otkrivena grupa direktora iz Smedereva koja je osumnjičena da je mahinacijama sa PDV-om oštetila državu za više od 50 miliona dinara!

s

Nova hapšenja... Policija u Novom Pazaru nastavlja obračun sa kriminalom

Blizak političarima u Novom Pazaru

Fahović je uhapšen u nedelju u Novom Pazaru, ali je prebačen u policijski pritvor u Smederevu. Oni će najverovatnije danas biti izvedeni pred istražnog sudiju smederevskog suda, a krivična prijava teretiće ih za zloupotrebu službenog položaja i pribavljanje imovinske koristi.
U Novom Pazaru Ibrahim Fahović važi za vrlo moćnog čoveka, od čijeg poslovanja zavise mnoge porodice. Raspolaže ogromnom imovinom u Novom Pazaru, ali i u drugim gradovima Srbije. U novopazarskoj čaršiji se priča da je Fahović bio blizak vlasti koja je vladala Pazarom do jula ove godine i da se u javnosti otvoreno deklarisao kao pristalica SDA Sulejmana Ugljanina.

Нема коментара: