brojač poseta

понедељак, 06. октобар 2008.

UBIO SE ZBOG BIVŠE DEVOJKE

Marko Marković (24) iz Leskovca došao u Niš da otme bivšu devojku Draganu Đ. (24). Kada mu se ona otrgla, pucao sebi u glavu

s1

Krv na sve strane... Krevet u hodniku potkrovlja na kojem se ubio Marković

Marko Marković (24) iz Leskovca ubio se u centru Niša posle neuspešnog pokušaja otmice svoje bivše devojke Dragane Đ. (24)! Pomahnitali mladić upao je juče ujutro u Draganinu kuću i oteo je uz pretnju pištoljem. Kada mu se devojka otrgla nasred ulice, Marko je utrčao u jednu zgradu i pred policijom pucao sebi u glavu!

Marko Marković je preksinoć u tri sata ujutro provalio u Draganinu kuću u Kovanlučkoj ulici u Nišu i uz pretnju pištoljem prinudio je da sa njim pođe u Leskovac! Devojka je uspela da se otmičaru istrgne na putu ka autobuskoj stanici i dotrči do policijske patrole. Marko je pucajući pokušao da pobegne od policije i sakrije se u potkrovlju stambene zgrade u zgradi u Sokolskoj ulici 6. Kada ga je policija stigla, on je izvršio samoubistvo.

Dragana je posle policijskog saslušanja juče sa roditeljima otišla u selo u okolini Niša. Njeni rođaci kažu da prethodne noći nisu čuli ništa sumnjivo i da su za otmicu saznali od Draganinih roditelja.

slika

Ovde se ubio... Zgrada u Nišu u koju je utrčao Marko Marković

- Dragana je dobra devojka, ostalo joj je još nekoliko ispita do okončanja studija engleskog jezika. Predavala je engleski u jednoj privatnoj školi i obdaništu, ali je prekinula posao u nameri da završi studije. Ne znamo kako se upoznala sa Markom, ali nismo primetili da sa njim ima problema. On je dolazio nekoliko puta kod nje, ostajao je i po nekoliko dana i čini mi se da su se dobro slagali - kaže jedan od Draganinih rođaka.

Kako saznaje Press, Dragana se nedavno razišla sa Markom, ali je on odlučio da je na silu odvede kući u Leskovac!

- Dragana i Marko upoznali su se pre nekoliko meseci preko interneta i počeli da se zabavljaju. Pre nekoliko nedelja su se razišli. Marko je u međuvremenu našao drugu devojku. Međutim, sa njom nije bio dugo u vezi jer ga je ostavila. Verovatno ga je to razbesnelo, pa je odlučio ode u Niš i otme Draganu! Došao je do njene kuće oko tri sata ujutro i uvukao se kroz prozor kupatila u njenu sobu. Probudio je devojku i preteći joj pištoljem naterao je da pođe sa njim ka autobuskoj stanici u nameri da je odvede u Leskovac - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Očevici događaja kažu da je devojka pritrčala policijskom vozilu parkiranom pored trafike za prodaju autobuskih karata na Trgu kralja Aleksandra i vikala: „U pomoć, ima pištolj."

- Policajac je potrčao za mladićem i pucao jednom u vazduh pozivajući ga da stane. Međutim, umesto da se zaustavi, mladić se okrenuo i pucao ka svom progonitelju. Policajac je uzvratio vatru, ali je mladić umakao nepovređen - kaže čovek koji se zatekao na mestu drame.

s2

Drama u centru Niša... Park u kojem je Dragana uspela da pobegne otmičaru

Usledila je policijska potera, u kojoj je učestvovala i interventna brigada. Napadaču je tokom bekstva ispao pištolj kalibra 6,35 mm a usput je odbacio i nož, ali je kod sebe imao još jedan pištolj. Došao je do zgrade u Sokolskoj ulici i bacio jaknu da mu ne smeta i popeo se uz požarne stepenice, kojima je stigao do potkrovlja zgrade, gde se ubio.

Naoružan do zuba

Marković je kod sebe imao dva pištolja kalibra 7,65 i 6,35 i kuhinjski nož. U njegovoj torbici pronađena je velika količina municije oba kalibra!

- Marko je bio spreman na sve. Ko zna šta bi se dogodilo da devojka nije pobegla i da policija nije reagovala na vreme - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Stanari zgrade u kojoj je došlo do tragedije šokirani su ovim događajem. Međutim, oni kažu da nisu čuli pucanj.

- Nešto posle tri časa ujutro čula sam viku ispred zgrade. Neko je vikao: „Momak, izađi i baci pištolj." Ubrzo sam čula trku i viku u samoj zgradi, ali nisam smela da izađem - kaže jedna stanarka Sokolske 6.

Policija je odnela leš, ali je u potkrovlju zgrade ostao krevet na kojem je Marko izvršio samoubistvo. Vlasnici kreveta, na kojem je ogromna lokva krvi, kažu da ne znaju šta sa njim da rade.

- Krevet smo ovde privremeno odložili ne sluteći šta će se desiti. Policija nas nije ni obavestila da se neko ubio na našem krevetu. Mogli smo da dođemo ovde i da vidimo lokvu krvi na ležaju - kaže vlasnica kreveta. Policija se povodom ovog događaja nije zvanično oglasila.

Нема коментара: