brojač poseta

четвртак, 09. октобар 2008.

Stimulativne kamatne stope za sve štediše

Oktobar je tradicionalno mesec štednje, a od 31. oktobra, kada se obeležava Svetski dan štednje, do 7. novembra biće obeležena Nedelja štednje. Većina vodećih banaka u Srbiji pripremiće povoljnije kamate za svoje klijente.

Mnoge banke tek pripremaju ponude tim povodom, a među prvima su sa konkretnijim novim uslovima izašle „Metals banka”, „Erste banka” i „Eurobank EFG”.
U periodu trajanja Nedelje štednje štedišama „Metals banke” biće, kako kažu u ovoj banci, ponuđeni još povoljniji uslovi koji će omogućiti i onim starijim od 16 godina da se osećaju mlađim, bar kada je o kamatama reč.
Kamatne stope na dinarsku oročenu štednju se nisu menjale, s obzirom na to da su već duže vreme u „Metals banci” ove kamate izuzetno konkurentne. Za oročenu dinarsku štednju kamata iznosi do 16,77% godišnje, a kao i kod devizne štednje, efektivna kamatna stopa je jednaka nominalnoj.
Povodom obeležavanja Svetskog dana štednje, „Erste banka“ će ponuditi stimulativne kamatne stope na oročenu deviznu štednju građana. U svim filijalama ove banke širom Srbije biće odobravana primena stimulativnih kamatnih stopa na oročenu deviznu štednju građana, kao i na depozite koji će se automatski reoročiti u pomenutom periodu.
„Eurobank EFG“ već duže vreme nudi građanima specijalnu ponudu za štednju sa kamatom od 8% koja će važiti još izvesno vreme. Kako bi udovoljila potrebama svojih klijenata i pokazala im da je štednja novca sigurno i efikasno ulaganje, ova banka je odavno postavila štednju kao strateški proizvod svog razvoja na svim tržištima na kojima posluje.
- Upravo iz tog razloga, i za Nedelju štednje, odnosno čitav mesec štednje, pripremamo specijalnu i veoma atraktivnu ponudu za građane kako bismo opravdali epitet jedne od vodećih banaka na tržištu Srbije za štednju građana - kažu u „Eurobank EFG”.
“Rajf­ajzen banka” još nije pr­ipremila ko­nkretnu po­nudu građanima, ali kažu da na tome uveliko ra­de i da će u Nedelji štednje ponuditi nove uslove za stepenastu štednju sa većom stimulativnom kamatom.

Povoljni uslovi „Erste banke”
Stimulativne kamatne stope „Erste banke“ biće obračunavane u periodu obeležavanja Svetskog dana štednje na sledeći način:
-kamatna stopa na uloge do 5.000 evra:
- na rok do 1 godine - 7% na godišnjem nivou
- preko 1 godine - 7,5% na godišnjem nivou
-kamatna stopa na uloge preko 5.000 evra:
- na rok do 1 godine - 8% na godišnjem nivou
- preko 1 godine - 8,5% na godišnjem nivou.

Нема коментара: