brojač poseta

понедељак, 13. октобар 2008.

SRS TUŽIO TOMU I INTEZU ZBOG KREDITA?!

Radikali tvrde da je Nikolić bez odluke COU uzeo kredit od 50 miliona dinara, po kome stranka do 2012. godine mora da vrati 68 miliona

zoran krasic

Ne opraštaju Tomi... Zoran Krasić juče u Trgovinskom sudu predao tužbu protiv Nikolića i Banke Inteza

Srpska radikalna stranka tužila je juče Tomislava Nikolića i Banku Inteza zbog uzimanja kredita u ime partije u iznosu od 50 miliona dinara?! Kako je naveo funkcioner SRS-a Zoran Krasić, Nikolić je 21. marta, bez odobrenja Centralne otadžbinske uprave SRS-a, a u ime partije, zaključio ugovor o kreditu sa Bankom Inteza, kojim se obavezao da 50 miliona dinara vrati u 45 mesečnih rata do juna 2012. godine.

- Tužba je podneta Trgovinskom sudu u Beogradu sa zahtevom da se poništi ugovor i da se SRS-u vrate blanko menice koje je potpisao i pečatom stranke overio Nikolić, kao i da se obustavi naplata rata. Nikolić je u martu potpisao ugovor, a u junu potpisao aneks kojim je obavezu stranke produžio do juna 2012. i tako sa povećanim kamatama nezakonito stvorio obavezu za SRS od ukupno 68 miliona dinara - rekao je Krasić.
On je dodao da se iz ugovora ne vidi za šta je Nikolić uzeo kredit.
- Pominje se zaštita životne sredine, a interesantna je odredba da u slučaju podele, cepanja SRS-a kao pravnog lica, Banka Inteza ima neograničena ovlašćenja nad imovinom SRS-a. S obzirom na neke njegove izjave kada je komentarisao finansijsko stanje SRS-a, moraćemo da kontaktiramo i druge banke da utvrdimo da nije podigao još neki kredit - rekao je Krasić, koji je najavio i krivičnu prijavu protiv Nikolića.
S druge strane, Srpska napredna stranka Tomislava Nikolića ocenila je navode SRS-a kao „najgnusnije laži".
- SNS žali zbog jadnog, ali pre svega neodgovornog i neozbiljnog ponašanja rukovodstva SRS-a, koje se više ne bavi ni političkim, ni opozicionim radom, već samo gleda kako da uvredama, klevetama i najgnusnijim lažima nanese štetu najvećoj opozicionoj stranci - kaže se u saopštenju SNS-a, i dodaje da su „nebulozne" optužbe da je uzimanje kredita krivično delo.
Juče se ovim povodom oglasila i Banka Inteza, koja je saopštila da je kredit SRS-u odobrila u skladu sa propisima.
- Procedura zaključivanja bilo kakvog pravnog posla sa bankom podrazumeva proveru statusne dokumentacije, kao i statusa osoba ovlašćenih za zastupanje. Banka Inteza posluje sa 74 političke partije u Srbiji prema jedinstvenim principima poslovne politike i važećim propisima - navodi se u saopštenju banke.

Нема коментара: