brojač poseta

петак, 24. октобар 2008.

SMRT NA MAGISTRALI!

U direktnom sudaru „pasata" i autobusa „Kolašin prevoza" u mestu Brđane poginuo Zvonko Gemaljević, dok su Milan Jovanović i jedna putnica iz autobusa povređeni

s2

Stravično... Vozač „pasata" pokušao da obiđe kamion i džip i udario u autobus

Zvonko Gemaljević (51) poginuo je juče u stravičnom sudaru koji se dogodio na Ibarskoj magistrali u mestu Brđani kod Čačka! Do nesreće je došlo nešto pre 13 sati kada je „pasat" kojim je upravljao Gemaljević prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u autobus „Kolašin prevoza", koji je sleteo s puta i prevrnuo se na bok.

U prevrtanju autobusa, u kome je bilo desetak putnika, lakše su povređeni vozač autobusa Milan Jovanović (40) i jedna putnica. Nesrećni Gemaljević je na licu mesta ostao mrtav, a vatrogascima je trebalo više od tri sata da njegov unakažen leš izvuku iz olupine vozila.

Kako Press saznaje iz izvora u policiji bliskog istrazi, uzroci ove tragedije su brza vožnja i obilaženje kolone vozila.

- Gemaljević je upravljao „folksvagen pasatom", registarskih oznaka ČA 845-78, i kretao se od Gornjeg Milanovca prema Preljini. Prema izjavi svedoka, on je krenuo da obilazi kamion JKP „Komunalac" i džip koji su se kretali ispred njega. U tom trenutku iz suprotnog pravca naišao je autobus „Kolašin prevoza" kojim je upravljao Milan Jovanović - kažu u policiji.

- Vozač autobusa pokušao je kočenjem i skretanjem udesno da izbegne sudar, ali u tome nije uspeo. Koliko brzo je vozio Gemaljević pokazuje to što je „pasat" odgurao autobus desetak metara, posle čega je ovaj sleteo s puta i prevrnuo se na desni bok. U prevrtanju autobusa lakše su povređeni vozač Milan Jovanović i još jedna putnica, dok je vozač „pasata" Gemaljević na mestu ostao mrtav - kaže Pressov sagovornik.

s2

Užas... Autobus završio na boku

Niko od putnika iz autobusa nije mogao da shvati zašto je vozač „pasata" obilazio dva vozila, iako je video da mu u susret ide autobus.

- Morao je da nas vidi. Baš je jurio. Nije ni pokušao da koči ili da izbegne sudar. Kolega je pokušao da izbegne direktan sudar, ali vozač „pasata" je nastavio da juri na nas. Kada je udario, autobus je samo skliznuo s puta i prevrnuo se. Neki putnici su počeli da vrište. Kada smo se izvukli iz autobusa i prišli „pasatu", videli smo da je vozaču skoro pola lobanje odrubljeno - ispričao nam je Milan Vučković, suvozač u autobusu.

Saobraćaj na ovom delu magistrale bio je tri sata u prekidu.

Нема коментара: