brojač poseta

уторак, 07. октобар 2008.

Safet već osuđen za prostituciju

Safet C. (44), zvani Sajo Italijan, koji je uhapšen u Novom Pazaru zbog organizovanja prostitucije, u Trećem opštinskom sudu u Beogradu osuđen je 2006. na godinu dana robije zbog podvođenja žena

s

Safetov advokat Aleksandar Zarić kaže za Press da je od hapšenja njegovog klijenta napravljena velika afera, iako je njegov klijent uskoro trebalo da se pojavi na saslušanju u sudu.

- Safet je osumnjičen da je u periodu od 2003. do 2008. godine nagovarao žene na prostituciju. On je uhapšen u maju ove godine zbog sumnje da je organizovao prostituciju. U policiji je priznao deo onog što mu se stavlja na teret, a zatim je pušten uz krivičnu prijavu. Njemu je saslušanje u Petom opštinskom sudu bilo zakazano za 30. septembar, ali je sudija odložio pretres. I sada je odjednom uhapšen zbog sumnje da je trgovao ljudima - objašnjava advokat Zarić, i dodaje da će uložiti žalbu na rešenje o sprovođenju istrage protiv Safeta.

Policija je preksinoć privela i Nadicu S., suprugu Safeta C. Ona je, takođe, osumnjičena da je učestvovala u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom ljudima, a čiji je šef bio njen suprug. Prema nezvaničnim informacijama, Safetu C. je hapšenje namestila konkurentska grupa koja se bavi trgovinom ljudima i prostitucijom, jer je on počeo da širi svoje poslove i na teritorije suparničkih klanova.

Podsetimo, istražni sudija Okružnog suda u Beogradu odredio je jednomesečni pritvor Safetu C. (44), Slaviši V., Fajiku C. i Sevdiji M., zbog sumnje da su trgovali ljudima. Okrivljeni se sumnjiče da su u periodu od 2003. do 2008. godine silom, pretnjom, dovođenjem u zabludu i zloupotrebom teških prilika vrbovali, prevozili i držali radi prostitucije nekoliko žena. Ova četvorka je tim ženama ograničavala slobodu kretanja i unapred određivala „radno vreme", obećavala platu ili deo od zarade, kao i druge vredne nagrade.

Нема коментара: