brojač poseta

петак, 24. октобар 2008.

Protest zbog pretnji Olji Bećković

Protest zbog pretnji Olji Bećković
RTV B92 oštro je danas protestovao zbog pretnji upućenih Olji Bećković, urednici i voditeljki emisije Utisak nedelje, koprodukcije PG Mreže i B92, koja se godinama emituje na Televiziji B92.

U saopštenju B92 se navodi da je serija pretnji, među kojima su i pretnje smrću, kao i najvulgarnijih uvreda, usledila je posle objavljivanja prepiske na internet društvenoj mreži Facebook u kojoj neko, lažno potpisan kao
Olja Bećković, vređa šesnaestogodišnju devojcicu zbog grupe koju je na Facebook osnovala protiv predsednika Srbije Borisa Tadića.
Ubrzo posle objavljivanja lažne novinarkine prepiske na Internetu, Olju Bećković su kontaktirale redakcije pojedinih beogradskih tabloida.
Očekujemo, dalje se kaže se saopštenju, da se bezočni internet falsifikat, najverovatnije upravo s tom namerom i podmetnut, iskoristi kao povod za dodatnu hajku na Olju Bećković i B92, što je matrica koja je već više puta
isprobana.
B92 je obavestio administratore Facebook-a o neprimerenim sadržajima na ovom sajtu i zatražio njihovo uklanjanje, a podneće prijave nadležnima i tražiti utvrđivanje odgovornosti za podmetačinu, kao i pretnje koje su usledile.

Нема коментара: