brojač poseta

петак, 31. октобар 2008.

Policija zaplenila deset autobusa u Senti

Policija zaplenila deset autobusa u Senti
SENTA - Hapšenje i određivanje pritvora do 30 dana Hildi J. (44), direktorki preduzeća „Severtrans Senta” iz Sente, Nevenki D. (42), rukovaocu linije tehničkih pregleda, Imreu K. (45), automehaničaru na liniji tehničkog pregleda, i Dušanu J. (47), vlasniku SZR „Rov” iz Bačkog Petrovog Sela i „Sev-transa” d.o.o. iz Sente, prva je tema svih razgovora u gradu na Tisi.

Za aktere „autobuske afere” istražni sudija je na zahtev tužilaštva doneo rešenje o sprovođenju istrage. Kako saznajemo, direktorka Hilda J. se tereti za zloupotrebu službenog položaja u privredi i podstrekivanje zaposlenih u preduzeću na falsifikovanje službenih isprava, dok se Dušan J. sumnjiči da je pomagao u izvršenju krivičnih dela zloupotrebe ovlašćenja u privredi.
Radeći na ovaj način osumnjičeni su za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko pet miliona dinara.
Hilda J. tereti se i da je sklopila ugovor sa supružnikom Dušanom J. o zakupu četiri autobusa za koje su u zapisnike o tehničkom pregledu i registracione listove uneti neistiniti podaci. Pritvoreni vlasnik SZR „Rov” i „Sev-transa” d.o.o. Dušan J., kako se navodi u saopštenju policije, posredovao je u kupovini tri autobusa, za koje su u zapisnike o tehničkom pregledu i registracionim listovima takođe uneti netačni podaci.
Od ukupno 18 autobusa iz voznog parka, zbog počinjenih falsifikata policija je oduzela 10 autobusa, od kojih je devet ovako registrovanih autobusa korišćeno za prevoz putnika u drumskom saobraćaju.
Kako saznajemo, u „Severtransu Senta” d.o.o. obavljani su tehnički pregledi autobusa iz sopstvenog voznog parka, što je iskorišćeno za zloupotrebu. Brojevi motora i šasija u nekim slučajevima su prekucavani, a u nekim se ne slažu sa podacima iz saobraćajnih dozvola, a na jednom nije ni bilo broja. Nezvanično se govori da su autobusi dopremani iz republika bivše Jugoslavije.

Нема коментара: