brojač poseta

четвртак, 23. октобар 2008.

PESNIČENJE UMESTO UŽINE!

Učenika OŠ „Đorđe Krstić" N. T. (13) na velikom odmoru pretukla tri osmaka

U ŠKOLU PO BATINE... Tuče osnovaca sve češće

U ŠKOLU PO BATINE... Tuče osnovaca sve češće

Učenik Osnovne škole „Đorđe Krstić" u Žarkovu, trinaestogodišnji N. T., lakše je povređen kada su ga u utorak pretukli godinu dana stariji đaci! Incident se dogodio za vreme velikog odmora, u školskom dvorištu, kada su tri učenika osmog razreda napala pesnicama N. T., srušila ga na zemlju, a potom nastavila da ga šutiraju.

Ogorčeni roditelji maloletnog dečaka ispričali su za Press da i dalje ne mogu da veruju šta se desilo njihovom sinu.

BEZBEDNIJE ŠKOLE

Prema najavama nadležnih, bezbednost dece u školama od idućeg meseca biće podignuta na najviši nivo jer se upravo završava instaliranje video-kamera i monitoring preko opštinske policijske stanice. Posle uvođenja školskih policajaca i većeg nadzora patrolnih službi stanje u prethodnoj i početkom ove školske godine znatno je bolje nego ranije, mada i dalje ima problema.

- On je stajao u dvorištu kada su mu prišla trojica đaka osmog dva. Zamerili su mu što je mišićav i počeli da ga udaraju prvo po glavi, a onda i po celom telu. Ti dečaci su tukli mog sina pet minuta i niko nije prišao da mu pomogne, čak ni profesorka koja je prolazila tuda! To je užasno! - priča Aleksandar, otac učenika.

Prema rečima roditelja, dečak je posle napada otišao na nastavu i tek sledeći dan ispričao šta se dogodilo u školskom dvorištu.

- Nismo ni znali šta se desilo dok on nije ustao ujutru sa bolovima u grudima i masnicama po telu. Moja supruga ga je odvela odmah u Dom zdravlja, odakle su ga uputili u bolnicu u Tiršovoj. Lekari su mu rekli da miruje barem sedam dana - navodi Aleksandar.

Kako on kaže, juče je u školi održan sastanak kojem su, osim njega, prisustvovali i predstavnici policije, direktor škole, razredne starešine, ali i roditelji đaka koji su napali N. T.

- Najstrašnije je što su ta deca potvrdila priču mog sina! Direktor škole je obećao da će učenici koji su krivi za napad dobiti ukor, ali meni to ništa ne znači. Strašno sam obeshrabren, i ne mogu da verujem da deca više nisu sigurna ni u školi! - razočaran je Aleksandar.

Ekipa Pressa pokušala je juče da stupi u kontakt sa direktorom škole Mirčetom Rakonjcem, ali nije uspela.

Нема коментара: