brojač poseta

четвртак, 09. октобар 2008.

OBRAČUN SA MAFIJAŠIMA

Beogradska policija uhapsila dve kriminalne grupe sa Karaburme i Banjice i zaplenila veliku količinu narkotika i naoružanja

s

Policija čisti ulice... U Beogradu se dnevno potražuje 100 kg droge

Beogradska policija krenula je u ozbiljan obračun sa narko-mafijom! U protekla dva dana uhapšeni su članovi dve kriminalne grupe sa Karaburme i Banjice i zaplenjena velika količina droge i naoružanja! Izvor Pressa blizak policiji kaže da je 70 odsto ubistva u Beogradu povezano sa narkoticima, jer se u glavnom gradu dnevno potražuje 100 kilograma droge vredne dva miliona evra!

Narko-teritorije

Beograd je podeljen na narko-teritorije, ali ne striktno po opštinama, već po naseljima. Kako je Press već pisao, postoje kriminalne grupe sa Voždovca, Banjice, Medakovića, Dorćola, Karaburme, Savskog venca, Vračara. Novi Beograd podeljen je na blokove, a Zemun na Gornji grad, Zemun polje, Ugrinovce, Dobanovce... Na opštini Palilula su narko-grupe iz Borče i Padinske skele, Koteža, Krnjače..
- Ponekad nam se čini da pola Beograda prodaje drogu, a druga polovina je koristi! Kao za slavu Sveti Nikola, kada je pola grada slavi, a pola ide u goste - rekao je nedavno za Press sagovornik iz policije.

Naš sagovornik kaže da u Beogradu trenutno ne postoji jaka kriminalnih grupa koja kontroliše grad, već je teritorija podeljena između dvadesetak narko-bosova koji stalno ratuju oko teritorije.

- Više od 70 odsto ubistava u gradu posledica su obračuna narko-bandi! U igri je veliki ulog, dnevno se u Beogradu u poslovima oko droge obrne dva miliona evra. Zbog velikog broja dilera, ukrštanja teritorija i dugova za drogu, često dolazi do ubistava članova suparničkih klanova. Tada počinje pravi rat, jer druga strana obično uzvrati još žešće. Puca se zbog velikih para, ali i zbog dugova od nekoliko stotina evra - kaže naš sagovornik.

On objašnjava da policija zna koje se grupe bave trgovinom narkotika, ali da se zbog brojnih rupa u zakonu i sporosti pravosuđa mnogi narko-dileri brzo vraćaju na slobodu!

s

- Da bi neka narko-grupa bila uhvaćena, potrebno je da se dileri uhvate na delu, sa određenom količinom droge spremnom za prodaju. Obično su to sitniji narko-dileri. Ovog puta spremni smo da zadamo jači udarac narko-mafiji! Uhvaćeno je nekoliko grupa sa većom količinom narkotika. Hapšenjem glavnih narko-bosova sprečili bismo dalje krvave obračune u prestonici - objašnjava izvor Pressa.

fakti

n Svaka narko-grupa u Beogradu ima od dva do četiri glavna igrača, koji godišnje zarade i po 500.000 evra!
n Narko-bosovi imaju od 10 do 15 saradnika, koji formiraju mrežu sitnih dilera
n Sitni dileri su uglavnom maloletnici do 14 godina, koji po zakonu ne mogu da odgovaraju za dilovanje droge
n Najtraženiji u Beogradu su heroin, kokain, marihuana, „ekstazi" i „spid"

Beogradska policija je u utorak uhapsila grupu narko-dilera na Karaburmi i zaplenila više od 1,2 kilograma heroina. Hapšenje je obavljeno tokom dve sinhronizovane akcije. U prvoj akciji uhapšen je Rista J. (61) iz Beograda, dok su u drugoj akciji uhapšeni Marko J. (30), zvani Šaban, i njegov rođak Tomislav J. (30).

Prilikom hapšenja policija je u stanu Riste J., koji se nalazi u ulici Marijane Gregoran, zaplenila oko 900 grama heroina, dok su kod Marka i Tomislava pronađeni 300 grama heroina i oko sto grama kokaina.

Marko i Tomislav, kako je utvrdila policijska istraga, rade za Ristu J. i trebalo je da preuzmu od njega 900 grama heroina i da ga zatim prepakuju i prodaju.

s

Kako Press saznaje, u drugoj akciji u naselju Banjica policija je preksinoć privela nekoliko osumnjičenih za trgovinu drogom, ali i seriju ubistava koja su se u poslednjih godinu dana dogodila prilikom obračuna kriminalnih grupa sa Banjice i Voždovca.

Нема коментара: