brojač poseta

среда, 29. октобар 2008.

Novogodišnja čarolija

Želite li da Novu 2009. godinu dočekate van granica Srbije? Turističke agencije već imaju bogatu ponudu - od uzbudljivih evropskih metropola do egzotičnih destinacija u Južnoj Americi i na Dalekom istoku

s

Možda vam se čini da je još daleko, ali ako nameravate da Novu godinu provedete van granica zemlje, sada je pravo vreme da odaberete nešto iz bogate ponude domaćih turoperatera. Da bismo vam olakšali, u ovom broju Kofera predstavljamo ponudu dveju agencija. "Džoli travel" u ponudi ima "city break" - boravak s dočekom Nove godine u nekoj od evropskih metropola. "Conte", s druge strane, misli na one koji ne vole hladno vreme te je pripremio aranžmane za Južnu Ameriku i Daleki istok.

Barselona

Ono što daje posebnu čar prestonici Katalonije je arhitektonsko nasleđe najpoznatijeg španskog majstora Antonija Gaudija (Park Guelj, kuće Batlo, La Pedrera, Guelj) i zaštitni znak Barselone - njegovo (još nedovršeno) remek-delo, katedrala Sveta porodica. "Srce" Barselone je Plaza Katalunja, od koje vodi put ka čuvenoj ulici Las Ramblas, na čijem kraju se nalazi statua Kolumba okrenuta ka pučini mora. U ponudi su dve varijante: sedmodnevni boravak u Barseloni i Madridu (doček Nove godine na nekom od trgova u Barseloni) po ceni od 750 evra po osobi ili petodnevni boravak u Barseloni (520 evra). Polasci su 30. decembra.

Madrid

Dolazak u prestonicu Španije pod obavezno podrazumeva i obilazak dvaju muzeja - Prado i Centar umetnosti kraljica Sofija, ali i trg Puerta del Sol, park El Retiro, kraljevska rezidencija, pijaca El Rastro. Noćni ritam, pak, najbolje se da osetiti u ulici Grand Via, u kojoj lude žurke počinju već od četvrtka u nekom od mnogobrojnih klubova. Nova godina na ulici ili u nekom od brojnih restorana već je stvar ličnog ukusa. Šest dana i pet noći u Madridu košta 580 evra, popust za dete od dve do 12 godina je 15 odsto, a polazak je planiran za 30. decembar.

Lisabon

Jedna od najlepših evropskih metropola, "zlatni grad", živahan i živopisan, prebogat istorijom. Sao Horhe, Alfama, Belem, vožnja tramvajem, muzeji i odlični restorani - dovoljno razloga da i Novu godinu provedete tu. U ponudi "Džolija" je petodnevni aranžman (polazak je 30. decembra). Doček Nove godine je individualan, a cena je 575 evra po osobi (noćenje s doručkom u hotelu po izboru).

Rim

Večni grad, čija je istorija puna krvi koliko mu je umetnost puna lepote. I danas se mistika drevnog grada oseća pored stubova, arkada i kapitela foruma, teatara i spomenika. Izgraditi svetsku crkvu i vladati njome moglo se samo iz Rima. Čak 240 crkava je smešteno unutar antičkih zidina, a katedrala svetog Petra je dom Svete stolice. Polazak u Rim je 31. decembra (doček na nekom od trgova), a za petodnevni aranžman potrebno je izdvojiti 505 evra. Popust za dete od dve do 12 godina je 50 evra.

Pariz

Konkord, Šanzelize, Luvr, Trijumfalna kapija, Versaj, Mulen ruž, Monmartr, Notr dam, Sena s više od 30 mostova - treba li još nešto reći za grad svetlosti! Više od 60.000 restorana, buran dnevni i noćni život učiniće boravak u Parizu nezaboravnim. Šestodnevni boravak u Parizu u hotelu "Radisson SAS" staje od 695 do 895 evra po osobi (u zavisnosti od vrste sobe). Planirana su dva polaska - 29, odnosno 30. decembra.

Brazil

Ako su pak daleke destinacije vaš izbor, ono što bi 2009. moglo da učini nezaboravnom je da je dočekate na najpoznatijoj plaži na svetu. Dakle, Brazil. Agencija "Conte" nudi 17-dnevni aranžman u Rio de Žaneiru i Buziosu. Polazak je planiran za 27. decembar, a u Riju se boravi šest dana, tokom kojih treba videti sve (a toga je puno). Sa zalaskom sunca, 31. decembra, na Kopakabani počinje najveća na svetu žurka na otvorenom, s preko dva miliona ljudi obučenih u belo, koja uz zvuke sambe traje do izlaska sunca. U ponoć je cela plaža osvetljena vatrometom, za koji kažu da je najlepši na svetu. Posle burnih dana u Riju, sledi nešto mirniji odmor u Buziosu, popularnom letovalištu koje je šezdesetih godina 20. veka otkrila Brižit Bardo. Cena aranžmana je 2.595 evra

Kuba

Ne baš za sam doček, ali svega tri dana kasnije i u vrhu sezone, planiran je odlazak na najveće i, po mnogima, najlepše karipsko ostrvo - Kubu. Polazak je 3. januara, a aranžman predviđa 16-dnevni boravak u Havani i Varaderu. Toplo more, sunce, salsa, cigare, rum, Če, Kastro, dobro raspoloženje - još je mnogo toga što Kubu čini jednom od najprivlačnijih destinacija. Tri dana su planirana za obilazak Havane. Pravi odmor počinje u Varaderu, najpoznatijem i najlepšem letovalištu na Kubi. Cena aranžmana (u Varaderu je boravak u hotelu na bazi "ol inkluziv") iznosi 1.795 evra.

Singapur i Bali

Na Daleki istok kreće se 2. januara. Putovanje počinje u Singapuru, gradu državi koji je jedan od najlepših i najčistijih gradova na svetu. Singapur, poznat još i kao Azijski tigar, veliki je poslovni i finansijski svetski centar i treća po veličini luka na svetu. Posle četvorodnevnog boravka u Singapuru, kreće se na Bali, jedno od nekoliko hiljada indonežanskih ostrva smešteno u predelu polutaran koji se može nazvati i rajem za sva čula. Prirodne lepote Balija uključuju stotine kilometara peščanih plaža, pitoreskne terase pirinčanih polja, vulkanske kratere koji idu u visinu od preko 3.000 metara, rečne brzake, duboke i misteriozne pećine i tropske šume bogate egzotičnim životinjskim svetom. Bogato ostrvsko kulturno nasleđe ogleda se u više od 20.000 hramova i palata. Cena aranžmana je 1.898 evra po osobi (hotel "Ramada Resort Benoa" nalazi se na plaži Tanjung Benoa i ima četiri zvezdice).

Singapur i Puket

U drugoj varijanti, uz Singapur, u ponudi je boravak na Puketu. Polazak je takođe 2. januara, a posle Singapura, odlazi se u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta - Puket. Fantastična priroda, čisto more, a pre svega, fantastičan noćni provod - to je ono po čemu je Puket postao poznat van granica Tajlanda. Cena aranžmana je 1.795 evra (boravak je u hotelu koji se otvara u decembru, na deset minuta od plaže Patong, odnosno centra).

Ohrid i Terme Čatež

Novu godinu možete da provedete u nekoj od susednih zemalja po povoljnim cenama. Agencija "Relax International" u ponudi ima petodnevni boravak na Ohridu u apartmanima prve kategorije s uključenim autobuskim prevozom, putnim zdravstvenim osiguranjem i razgledanjem grada i okoline. Cena aranžmana je 169 evra. Takođe, postoji mogućnost boravka u apartmanima na bazi noćenja s doručkom, kao i hotelima s četiri zvezdice na bazi polupansiona po vrlo pristupačnim cenama.

Za četvorodnevni boravak uoči novogodišnje noći u Termama Čatež u hotelu s tri zvezdice na bazi polupansiona treba izdvojiti 279 evra. U cenu je uračunat doček Nove godine uz muziku, neograničena mogućnost kupanja u bazenskom kompleksu hotela i jedan ulazak dnevno u zimsku Termalnu rivijeru.

Нема коментара: