brojač poseta

среда, 15. октобар 2008.

NEĆEMO POVUĆI ODLUKU O PRIZNANJU KOSOVA!

Vlada Crne Gore neće opozvati odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova, rekao je premijer Milo Đukanović na jučerašnjoj burnoj sednici parlamenta Crne Gore.

Srbija odavno izgubila Kosovo... Milo Đukanović

Srbija odavno izgubila Kosovo... Milo Đukanović

On je jednog od lidera opozicije Nebojšu Medojevića optužio za saradnju sa „zemunskim klanom", na šta ga je Medojević upitao zašto kroz Crnu Goru prođe milion tona heroina?!

- Crna Gora nije trčala sa priznavanjem Kosova. To je učinila u onom trenutku kada je shvatila da ni ćutanjem ni priznavanjem ne može pomoći Srbiji da povrati ono što je izgubila, a da će odlaganjem odluke naneti štetu sopstvenim nacionalnim i državnim interesima - rekao je Đukanović, i dodao da je 51 država već priznala Kosovo u trenutku kada je i Crna Gora donela tu odluku.

Zabranjen ulaz zbog provetravanja

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić rekao je na jučerašnjoj sednici da poslanici opozicije nisu mogli od ponedeljka da uđu u zgradu parlamenta da bi ona bila provetrena od suzavca?!

- Prvi razlog je provetravanje od suzavca, a drugi je otklanjanje štete koju ste vi naneli na protestu u nedelju - odgovorio je Krivokapić na poslaničko pitanje.

Đukanović je za skupštinskom govornicom odbacio optužbe opozicije da je Vlada priznala Kosovo iz „privatnih" razloga.

- Gnusne su neistine da smo odluku doneli iz tajnih razloga. Lično nemam nikakve privatne interese ni u Srbiji, ni na Kosovu. Nisam ja ostvarivao privredne kontakte sa konzorcijumom iz Šilerove. Neko drugi, ko sedi ovde među vama, pisao je za „Identitet", novine koje je finansirao „zemunski klan". A sada se tvrdi da je odluka o priznanju doneta iz mojih privatnih razloga? Sve te tvrdnje smatram dnevnim politikanstvom i na njih neću reagovati - rekao je Đukanović.

Na njegove reči reagovao je Nebojša Medojević (koji je pisao za „Identitet") i zatražio od Đukanovića da kaže ko je bio saradnik „zemunskog klana".

- Pitam, ko je izdavao službene legitimacije ubicama iz „zemunskog klana"? S kriminalom je naročito često bio povezivan državni vrh. Da li postoji spremnost Vlade da se suoči sa narko-kartelima? Zašto kroz Crnu Goru prođe milion tona heroina? Ako će država konačno aplicirati za članstvo u EU, to će biti jedno od 4.800 pitanja na koja će Vlada morati da odgovori. A, sve analize pokazuju da Crna Gora nije napravila nikakav pomak u borbi protiv kriminala - rekao je Medojević.

Lider SNS-a Andrija Madić, koji već dva dana štrajkuje glađu, rekao je da odluka o priznanju Kosova nije doneta pod pritiskom velikih sila „već pod uticajem Tirane i Prištine, odnosno albanskog lobija".

Нема коментара: