brojač poseta

четвртак, 23. октобар 2008.

NE MOGU DA TRENIRAM U SRBIJI!

Milorad Čavić: Strašno je da tako veliki grad kao što je Beograd ima samo jedan bazen. Na „Banjici" imam uslove za rad, ali ni tamo nemam sparing partnere, pa sam prinuđen da odem u inostranstvo

Milorad Čavić

SRBIJO, POMOZI... Čavić nema uslove za rad u našoj zemlji

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić žali se da u Beogradu nema uslove za trening! Osvajač srebrne olimpijske medalje u Pekingu prinuđen je da ode u inostranstvo, kako bi mogao da obezbedi sebi pripreme na vrhunskom nivou, neophodne za nove medalje.

On kaže da mu nije jasno kako metropola poput Beograda ima samo jedan bazen koji poseduje uslove za vrhunski trening.

Stan još u izgradnji

Milorad Čavić konačno je postao vlasnik stana koji mu je toliko puta obećan, ali još ne može da se useli u njega. Naime, zgrada u kojoj bi stan trebalo da se nalazi biće izgrađena tek za tri meseca, pa će Milorad tada konačno dobiti svoje „gnezdo" u Beogradu. Dotle on živi u hotelu i kod svoje bake, ali to ga nije sprečilo da nedavno nabavi kompletan nameštaj za stan.

- Za mene je sve ovo čudno i ne snalazim se baš dobro u ovakvim situacijama. Nisam navikao da ovako veliki grad ima samo jedan bazen. To je poražavajuća situacija, ali pretpostavljam da je viša sila u pitanju i da će se uskoro situacija popraviti - rekao je Čavić za Press.

Milorad trenutno vežba sam na „Banjici", ali su mu za jači i bolji trening neophodni dobri sparing partneri.

Nema sparing partnere

- Na „Banjici" imam dobre uslove, ali treniram sam i zato sam prinuđen da odem u inostranstvo da bih pronašao adekvatne sparing partnere za trening. To je jako bitno u plivanju jer niko ne može da trenira sam i da očekuje rezultate. Jednostavno morate imati nekog da vas motiviše i gura napred - istakao je Čavić.

Trener i menadžer osvajača srebrne olimpijske medalje u Pekingu Petar Popović kaže da još ne zna gde će njegov pulen trenirati jer su za odlazak u inostranstvo potrebna značajna sredstva.

- Teško je pronaći adekvatne uslove za trening „napolju" jer treba izdvojiti novac za hotele, termine i druge stvari, što su dodatni troškovi. Ali, nadam se da ćemo to brzo rešiti. Imali smo ideju da u Srbiji popularizujemo plivanje, da „iskoristimo" Milorada da bismo učinili ovaj sport masovnijim i da novi klinci treniraju sa pravim šampionom. Ali, kako to uraditi kada nema gde da se pliva? Međutim, verujem da aktuelna gradska vlast ima dosta sluha za sport i da će se ova loša situacija brzo popraviti. Za početak bi bilo odlično kada bi se sanirali postojeći bazeni - kaže Popović.

Novi promoter „Forda"

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić postao je promoter novog „Fordovog" automobila „kuga", koga je reklamirao na sajmu automobila „Auto-šou" u Novom Sadu. Čavić je pozirao fotoreporterima pored ovog lepotana koji spada u terenska vozila i čija je cena 27.220 evra.

On je naglasio da je Hrvatska posle uspeha svog plivača Duje Draganje u Atini 2004. odmah reagovala i napravila neverovatan sportski kompleks.

Da se ugledamo na Hrvate

- Draganja je osvojio srebrnu medalju, a odmah posle toga oni su napravili kompleks vredan 40 miliona evra i na tom bazenu će se u decembru održati Evropsko prvenstvo. Ja znam da naša država možda ne može da uloži tolika sredstva, ali bar može da sredi postojeće bazene. To bi za početak bila odlična stvar - zaključio je Popović.

Čavić je nedavno postao golman Kluba malog fudbala „Ekonomac" iz Kragujevca, ali njegov trener tvrdi da, nažalost, ne može da im pomogne u domaćoj i Ligi šampiona.

- To nije ni bilo realno. Milorad ima dosta obaveza oko plivanja i nije u prilici da se posveti fudbalu. Ali, daje punu podršku svojim prijateljima iz Kragujevca i želi im puno uspeha - rekao je Popović.

Нема коментара: