brojač poseta

петак, 31. октобар 2008.

MODA NA TOČKOVIMA

Poznati dizajneri i modne kuće poput „Šanela" ili „Gučija" lansirali su limitirane kolekcije bicikala sa svojim potpisom

s1

I zdravo i moderno... Klo Sevinji, Dženifer Garner, Pamela Anderson, Dženifer Aniston i, naravno, Paris

Ono što ekolozi uporno pričaju već godinama, sada je i službeno proglašeno kao trend. Naime, „Vog" je u oktobarskom broju vožnju bicikla istakao kao novi najpoželjniji oblik prevoza.

Poznati dizajneri već su se pobrinuli da lansiraju limitirane serije bicikala sa svojim potpisom. Tako je „Šanel" za proleće/leto 2009. lansirao svoju najnoviju poslasticu - bicikl s osam brzina, koji dolazi u kompletu s mekim, kožnim sedištem i „Šanelovom" torbicom i košta 6.200 funti.

s2

Mlada dama koja zna šta je „in"... Agines Dejn / Svi zajedno... Porodica Džoli-Pit

Osim „Šanela", i „Guči" se pobrinuo da lansira svoju biciklističku zvezdu, i to u obliku bicikla nazvanog „red bajk", čija se cena kreće oko 2.100 funti. „Pumini" dizajneri napravili su bicikl koji svetli u mraku, dok je „G-star" dizajnirao bicikl koji izgleda kao da je napravljen od drveta, s finim smeđim, kožnim sedištem.

Popularni su i bicikli marke „pašli" ili „elektra", a čak i ako nemate novca za novi fensi bicikl, ugledajte se na Kloe Sevinji, najpoznatiju ljubiteljku vintaž šika, pa iz podruma izvadite stari „poni" koji ste nasledili od mame ili tate, popravite ga, ofarbajte i bez sumnje ćete biti glavna atrakcija gde god se pojavite. Ne zaboravite pri tom biciklistički asesoar - torbe, rukavice ili neki drugi zanimljivi detalj, kojim ćete upotpuniti sveopšti utisak.

s3

Sitnica... „Šanel" bicikl košta 6.200 funti

I za kraj, nije na odmet spomenuti da je vožnja biciklom za ženu nekada imala i daleko važnije, emancipacijsko značenje jer joj je omogućavala da iz haljine uskoči u pantalone i krene svojim putem. Posle bicikla, sve ostalo je, čini se, istorija...

POZNATI PRIHVATILI TREND

Ovaj novi trend odmah su prihvatili i poznati, pa tako Agines Dejn ima „elektru", Kloe Sevinji „rojs junion", a Dženifer Aniston „šanel", dok Bred Pit i Anđelina Džoli na svojim biciklima sa prikolicom voze svoju mnogobrojnu porodicu.

Нема коментара: