brojač poseta

петак, 03. октобар 2008.

„Mercedesom" udarili u banderu, devojka poginula, vozač povređen

Sandra Suzić, suvozač u „mercedes kabrioletu", poginula je sinoć kod hotela „Srbija" u Beogradu kada je automobil velikom brzinom udario u banderu, dok je vozač Aleksa Milošević (29) teško povređen

s1

Mesto nesreće... Sandra Suzić stradala u Ustaničkoj ulici kod hotela „Srbija"

Devojka je posle stravične nesreće davala znake života, ali je ubrzo izdahnula. Miloševiću se prilikom silovitog udarca otvorio vazdušni jastuk, ali je, uprkos tome, udario glavom o šoferšajbnu. On je kolima Hitne pomoći prebačen na Urgentni centar, gde je utvrđeno da je zadobio teške povrede.

Nesreća se dogodila oko 21.30 sati kada je Milošević automobilom „mercedes kabriolet", registarskih oznaka PV 264-99, vozeći od hotela „Srbija" u Ustaničkoj ulici ka okretnici trolejbusa na Konjarniku, izgubio kontrolu posle nailaska na deo kolovoza sa koga je skinut gornji sloj asfalta! Mladić se vozeći velikom brzinom nakratko „odlepio" od asfalta i potom izgubio kontrolu. Kada je pokušao da zakoči udario je o ivičnjak, a potom se zaneo i direktno zakucao u banderu pored puta. Od zadobijenih povreda Sandra Suzić je ubrzo izdahnula, iako je jedno vreme davala znake života. Zbog uviđaja saobraćaj na ovom delu puta bio je zaustavljen više od sat vremena.

Očevici tvrde da se vozač kretao velikom brzinom i da je izgubio kontrolu jer na kolovozu nije bilo upozorenja da su radovi u toku!

- Vozio je prilično brzo i odjednom je „odskočio" od asfalta kada je naišao na parče kolovoza sa koga je skinut gornji sloj asfalta. Sve se odigralo neverovatno brzo. Pokušavao je da zakoči, ali se tada zaneo i udario o ivičnjak. Potom se odbio, okrenuo i silovito udario u gvozdenu banderu. Na mestu vozača se otvorio vazdušni jastuk, ali je mladić glavom udario o šoferšajbnu - kaže očevidac nesreće.

s2

Prolaznici koji su se zatekli na trotoaru u trenutku udesa kažu da je vozač neposredno posle udesa uspeo sam da izađe iz kola.

- Otvorio je vrata i izašao na ulicu. Držao se za glavu, ali je ubrzo posle toga pao. Nekoliko ljudi je potrčalo da pomogne devojci, ali vrata na kolima nisu mogla da se otvore. Odmah su pozvani vatrogasci da bi otvorili vrata i izvukli devojku. Ona je neposredno posle udesa davala znake života. Videli smo samo trzaje njenih ruku, ali je posle toga prestala da se pomera. Hitna pomoć je brzo stigla, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt - kaže mladić koji je bio svedok nesreće.

Veliki broj okupljenih građana ukazivao je policajcima koji su došli na mesto nesreće da na tom delu Ustaničke ulice nema nijedne oznake da su u toku radovi na putu!

- Pogledajte, nigde nema znaka da je skinut gornji deo asfalta. Nesumnjivo je da je u ovom slučaju velika brzina doprinela nesreći, ali su i putari odgovorni zato što nisu propisno obeležili radove na putu - rekao je jedan od okupljenih prolaznika.

Нема коментара: