brojač poseta

среда, 08. октобар 2008.

MAFIJA VLADA HRVATSKOM!

Brutalno ubistvo ćerke Zvonimira Hodaka, advokata koji brani Vladimira Zagoreca, izazvalo žestok potres u hrvatskoj vlasti

s

Šokirani... Ivanini roditelji

Hrvatska policija obavila je juče informativne razgovore s 50 ljudi, ali još nikoga nije privela posle ubistva Ivane Hodak, ćerke poznatog zagrebačkog advokata Zvonimira Hodaka, koji zastupa uhapšenog generala Vladimira Zagoreca. Posle odluke premijera Ive Sanadera da smeni čitav policijski vrh, formiran je i poseban tim stručnjaka kriminalističke policije zadužen da intenzivno traga za ubicom.

Ivana Hodak

Dva metka u glavu... Ivana Hodak

Ispitani ljubavnici

Premijer Ivo Sanader preksinoć je na vanrednoj konferenciji za novinare najavio donošenje „antimafijaškog" zakona i naglasio da predlog tog zakona, skrojen po uzoru na rešenja u drugim evropskim zemljama, treba što pre da uđe u saborsku proceduru.

Na pitanje novinara da li Hrvatskom vlada mafija, Sanader je ćutao 10 sekundi, a onda kratko odgovorio: „Čuli ste šta sam malopre rekao."

Ispitani su muškarci s kojima je Ivana bila u vezi: Ljubo Pavasović Visković, advokat Hrvoja Petrača, i biznismen Ivor Vučelić. Jedan od smerova istrage mogao bi da vodi u smeru Ivaninih ljubavnika, odnosno zločina iz strasti. Osim spomenutog advokata i biznismena, Ivana je bila u vezi i s Davorom Binenfeldom, kao i sinom bivšeg ministra Davora Šterna, Danijelom.

Zvonimir Hodak

Hodak: Očekivao sam da ubiju mene!

- Očekivao sam da mene ubiju, mogli su u svakom trenutku da me ustrele na ulici, ali oni su ovo učinili jer su znali da je puno gore - rekao je juče Ivanin otac Zvonimir, koji zastupa uhapšenog generala Vladimira Zagoreca, što se dovodi u vezu sa motivom ubistva.

Kako prenose hrvatski mediji, ubica je Ivanu Hodak likvidirao s dva metka: jednim u slepoočnicu, a drugim u vrat, posle čega je iskrvarila na stepeništu zgrade u kojoj je živela.

Zvonimir Hodak je novinarima juče rekao da neće odustati od odbrane Vladimira Zagoreca. Ali, njegova izjava: „Pogodi ko stoji iza ovoga", u prvom trenutku posle ubistva, ostavila je utisak da otac sumnja na Hrvoja Petrača, zakletog neprijatelja Hodakovog klijenta Zagoreca.

Petrač premešten

Hodak brani penzionisanog generala Vladimira Zagoreca, protiv koga se vodi istraga zbog zloupotreba položaja i krađe dijamanata, za šta ga je optužio Hrvoje Petrač, koji izdržava kaznu zbog otmice Zagorčevog sina, a istraga pokušava da otkrije da li je i u kojoj meri neko od njih dvojice umešan u ubistvo. Neposredno posle vesti o ubistvu mlade pravnice, Petrač je premešten iz poluotvorenog u zatvoreni deo zatvora u Lepoglavi.

Toga nema u Srbiji

Hrvatski mediji, uz navođenje oštrih osuda zločina iz gradske i državne vlasti, istakli su da u Srbiji ni u najgorim unutarklanovskim obračunima nisu ubijani žene i deca.

Posle prekjučerašnjeg ubistva, za koje se po utvrđenim okolnostima i iskazima svedoka vidi da je mafijaško, policija je blokirala mostove i važne saobraćajnice. Policajci su nosili oružje dugih cevi, a nad gradom je leteo helikopter, što su kriminalistički analitičari ocenili kao nepotrebno.

Takođe, govori se da je ubistvom Ivane Hodak, koje se ocenjuje kao kazna ili upozorenje, poslata određena poruka. Naime, pojavila se teza da je Zagorec državnom tužiocu Mladenu Bajiću dao neka imena povezana sa zloupotrebama tajnih računa u stranim bankama.

Нема коментара: