brojač poseta

среда, 22. октобар 2008.

KONJ UDARIO U "MEČKU"!

Prava drama odigrala se u Višnjici kada se konj koji je vukao zapregu otrgao i počeo da trči po putu. Konj u kasu udario u „mercedes" i teže se povredio, vozač automobila bez povreda

s

RIĐAN NAPRAVIO RŠUM... U galopu naleteo na auto

Automobil „mercedes 123" i konj koji je vukao zapregu sudarili su se juče u Višnjici na Karaburmi! Prava drama počela je oko 12.30 sati na Slanačkom putu kod broja 157, kada se konj koji je vukao zapregu otrgao i počeo da trči po putu, izazvavši opšti haos u saobraćaju!

OPERACIJE SKUPE i zahtevne

Operacije na konjima rade se retko jer kod nas nema dovoljno sterilisanih sala.
- Operacije su vrlo skupe, koštaju više od 5.000 evra i naši vlasnici konja obavljaju ih u Mađarskoj. Kod nas je poznata intervencija na grlu Foks iz konjičkog kluba „Milicionar", kome je majka stala na nogu - objasnila je Iva Vitanović, PR Hipodroma „Beograd".

Naime, konj se odjednom otrgao grupi mlađih Roma i otkačio od zaprege pune plastičnih kanti za benzin. Romi su nekako zaustavili zapregu, ali je životinja nastavila da trči. U poteru za njim dala su se i dva mladića, ali nisu uspeli da ga stignu. Iz suprotnog pravca dolazio je beli „mercedes", čiji vlasnik, penzioner Radenko Ordagić, nikako nije mogao da izbegne uplašenu životinju.
- Konj je u svom kasu naleteo na moj automobil i od siline udara pao. Koliko sam ja mogao da vidim, slomio je vilicu i rasekao noge - zapanjeno je prepričavao juče Ordagić.
„Mercedes" je pretrpeo veću materijalnu štetu, slomljena je šoferšajbna i ulubljen prednji desni deo auta.
- Konj je star desetak godina i služio nam je za rad. Ne znamo šta ćemo sada, niti da li će se oporaviti - tužni su bili Romi.

s

U veterinarskoj ordinaciji su nam objasnili da će konj, ukoliko je došlo do frakture vilice, sasvim sigurno završiti na klanici u Vinči jer neće moći da jede.
- To je, nažalost, jedna od povreda čije saniranje kod nas gotovo niko ne radi. Naime, takva operacija puno košta, pa mali broj vlasnika može to sebi da priušti. U sudarima automobila i životinje uvek životinja lošije prođe. Konj od deset godina je u punoj snazi i to je skupa životinja - naglašava Nenad Mladenović, doktor veterine.

Нема коментара: