brojač poseta

субота, 25. октобар 2008.

KARAMBOL NA ŠINAMA!

U sudarima tramvaja sa kombijem Hitne pomoći i „BMW-om" na Novom Beogradu i u Nemanjinoj ulici juče povređeno sedmoro ljudi

MESTO NESREĆE... Sudar na uglu Jurija Gagarina i Gandijeve ulice

MESTO NESREĆE... Sudar na uglu Jurija Gagarina i Gandijeve ulice

Kombi Hitne pomoći i „BMW" sudarili su se juče sa tramvajima na Novom Beogradu i u Nemanjinoj ulici! U dva sudara povređeno je sedmoro ljudi, a najgore je prošao medicinski tehničar iz Hitne pomoći koji je teško povredio noge. Inače, u slupanom „BMW-u" nalazila su se trojica maloletnika i osamnaestogodišnji vozač, koji je pre sudara prošao kroz crveno!

Tri člana ekipe Hitne pomoći koja su kombijem žurila na intervenciju, povređena su juče oko 12 sati. Do udesa je došlo kod TC „Piramida" na Novom Beogradu, kada je Ilija Nedev, vozač kombija Hitne pomoći, pokušao iz ulice Jurija Gagarina, kojom se kretao, da skrene u Gandijevu, ali je na ambulantna kola u punoj brzini naleteo tramvaj. U sudaru je teško povređen medicinski tehničar Lazar Krajinović, dok su vozač i lekarka Mira Gojković zadobili lakše povrede i svi su prevezeni u Urgentni centar.

Žurili na intervenciju

Kako Press saznaje iz izvora bliskog istrazi, do udesa je došlo jer ambulantna kola koja su žurila na intervenciju nisu bila propisno „obeležena".

- Ekipa Hitne pomoći kretala se ulicom Jurija Gagarina od Bloka 45 prema Kineskom tržnom centru. Bili su pod rotacijom, ali kako su nam objasnili neki svedoci, sirena se čula ,ali nije bila upaljena sva svetlosna signalizacija. Vozač Ilija Nedev nameravao je da skrene ulevo u Gandijevu ulicu, kada je na „sitroenov" kombi naleteo tramvaj koji saobraća na liniji 11. Udarac u bok kombija bio je toliko jak da se ambulantno vozilo bukvalno odbilo tri-četiri metra - kaže Pressov sagovornik, i dodaje:

- U ambulantnim kolima bila je tročlana ekipa, pored vozača, u njima su bili lekarka Mira Gojković i medicinski tehničar Lazar Krajinović, i svi su povređeni. U „jedanaestici" je bilo dvadesetak putnika, ali od njih niko nije povređen.

Sudar tramvaja i Hitne pomoći dogodio se pred velikim brojem svedoka koji su stajali na obližnjim autobuskim i tramvajskim stanicama.

- Nisam video kada su se sudarili, ali sam čuo kada je nešto puklo. Čula se sirena, a onda odmah stravičan prasak. U prvom trenutku od tramvaja nisam mogao da vidim u šta je udario, ali sam pretpostavio da je udario u Hitnu pomoć, jer se sirena više nije čula. Iz tramvaja su izašli vozač i neki putnici. Ubrzo su se pojavili i saobraćajci, a zatim je stigla i druga Hitna pomoć - pričaju svedoci.

Oni objašnjavaju da su izvukli dvoje putnika iz zadnjeg dela kombija.

- Žena je bila kao ošamućena, ali muškarac koga su izvukli bio je, čini mi se, bez svesti. Noga mu je bila krvava. Stavili su ih u kola Hitne pomoći koja su stigla i otišli - priča očevidac sudara.

GUŽVA... Zbog saobraćajne nesreće uviđaj trajao nekoliko sati

GUŽVA... Zbog saobraćajne nesreće uviđaj trajao nekoliko sati

Troje povređenih prevezeni su u Urgentni centar, gde su doktorki i vozaču konstatovane lake povrede, ali je povreda noge tehničara Lazara Krajinovića izuzetno teška i on je zbog velikog gubitka krvi primljen na Odeljenje reanimacije.

Zakucao se u tramvaj

U sudaru tramvaja i „BMW-a", koji se dogodio na raskrsnici Nemanjine i ulice Kneza Miloša, povređeni su troje maloletnika i jedan osamnaestogodišnjak.

- Do saobraćajke je došlo nešto pre četiri sata ujutru, kada je osamnaestogodišnjak iz Obrenovca, vozeći „BMW" ulicom Kneza Miloša prema Mostarskoj petlji, proleteo kroz crveno svetlo na raskrsnici sa Nemanjinom i direktno se zakucao u tramvaj koji saobraća na liniji 7 - kaže izvor blizak istrazi.

Svi povređeni u ovom udesu bili su u „BMW-u" i ubrzo su zbog povreda ruku i grudnog koša prevezeni u Urgentni centar.

Нема коментара: