brojač poseta

недеља, 26. октобар 2008.

GLUMICA ZA UZOR

Anđelina Džoli od divlje devojke postala je idealna mama, okrenuta porodici i deci

s1

Nakon što se prošlog vikenda na premijeri filma „The Changeling" prvi put pojavila u javnosti posle rođenja blizanaca, Anđelina Džoli je američkoj i svetskoj javnosti pokazala da je ponovo ona stara. Osim što je pokazala svoju zavidnu liniju, kao i to da njena veza s Bredom Pitom nije u krizi, s kojim se grlila i ljubila, pokazala je i da je lako prebrodila postporođajnu depresiju.

Najbitnije ne kažnjavati decu

Holivudska zvezda priča da decu vaspitava da sama otkriju svoju ličnost, na način na koji je to njena majka radila, smatrajući da ih je najbitnije naučiti, a ne kazniti. Ističe da pokušava da im pruži detinjstvo kakvo je ona želela da ima. Prema biološkoj deci ima isti odnos kao prema usvojenoj.

- Uvek sam želela da usvojim dete jer sam svesna da mnoga rastu bez roditelja. To nije human gest jer ga ne shvatam kao žrtvu, već kao dar. Svi smo veoma srećni što imamo jedni druge - naglašava ona prisećajući se prvog usvajanja:

- Medicinska sestra je došla s Medoksom i otišla. Zurila sam u tog mališana ne znajući šta da radim. Zvala sam majku, sećam se da sam je pitala šta jedu deca. Nikada se ranije nisam brinula o detetu.

Od imidža devojke uvek spremne na akciju, Anđelina je postala simbol ženske elegancije. Ona je veoma lako odbacila svoju divlju stranu, pa je sada nošenje bočica s krvlju partnera daleko iza nje, a svetu je odlučila da pokaže i svoju žensku, nežniju stranu. Doduše, još uvek ne želi da se odrekne svojih tetovaža pa uvek javnost iznenadi novom.

Ona je priznala i da joj nije bilo lako da se vrati pod reflektore.

- Nisam toliko nervozna, više se osećam strano.

Anđa je priznala da briga o šestoro dece uzima danak, posebno kada je reč o neispavanosti, ali i pokušajima da s Bredom neko vreme provede nasamo.

- Čak i kada se zaključamo, deca kucaju na vrata! Često na kraju dana želimo da se opustimo u kadi, ali deca čuju vodu i žele da nam se pridruže - objašnjava glumica za „Miror".

- Jako je zabavno i slatko imati ih šest odjednom. Ali i jako naporno. Međutim, deca razvijaju predivna prijateljstva. Svi su tim i jako dobri prema bebama. Brinem za svu decu i dojim ih, što smatram delom telesnog oporavka. Osećam se sjajno i srećno što su zdravi.

s2

U centru zbivanja... Anđelina je medijima zanimljiva šta god da uradi

Ona s partnerom Bredom Pitom ima šestoro dece, šestogodišnjeg Medoksa (usvojen u Kambodži 2002), trogodišnju Zaharu (usvojena u Etiopiji 2005), dvogodišnju Šajlo (njihovu biološku ćerku) i četvorogodišnjeg Paksa (usvojen u Vijetnamu 2007), a nedavno je rodila i blizance, dečaka Noks Leona i devojčicu Vivijen Maršelin. Ona je, dok je bila u poodmakloj trudnoći, priznala da se u tim trenucima oseća odlično:

slika

Humanitarka pre svega

Jedna od najplaćenijih glumica je i humanitarni radnik.

- U Kambodžu sam otišla zbog prvog „Tomb Raidera". Dok smo snimali, meštani su nam rekli: - Ne idite tamo, ima mina. Otišla sam u grad i videla mnoge žrtve nagaznih mina. To je bio korak do saznanja da postoji čitav svet za koji sam bila slepa - navodi glumica koja je nekoliko puta obilazila izbeglice u svojstvu UN-ovog ambasadora. Izgleda da se Bred Pit dobro uklopio u njenu šemu. Anđelina se ne slaže.

- To je u stvari bila jedna od stvari na koje smo se zajedno odlučili. Iako nije bio javno aktivan, bio je veoma svestan problema u svetu. Kada smo se upoznali, shvatili smo da su naši zajednički ciljevi da pokušamo da pomognemo.

- Obožavam trudnoću, osećam se ženstveno. Konačno imam utisak da su svi delovi moga tela tu sa svrhom. Imati život u sebi je neverovatno. Takođe, srećna sam jer moj partner smatra da je trudnoća veoma seksi i zbog toga se osećam lepom i poželjnom - rekla je ova glumica.

Džoli-Pitovi su pioniri novog porodičnog žanra - deca iz svih krajeva planete i nevenčani roditelji.

- Ljudima je čudno zašto nismo u braku. Oboje smo to već prošli, lako je venčati se, ali nije lako izgraditi porodicu i zajednički joj se posvetiti. Uprkos tome, osećamo se veoma venčano - ističe ona.

Anđelina i Bred ne rade filmove u isto vreme kako bi deca uvek imala bar jednog roditelja na raspolaganju, a cela porodica se seli na mesto snimanja. O njihovom odnosu ona kaže:

- Nakon poslednjeg razvoda, odlučila sam da, ako se ikada budem udavala, izaberem nekoga iz potpuno druge priče, običnog radnika ili tako nešto. Kada sam upoznala Breda, shvatila sam da je on najbolji čovek, najbolji otac koji se može poželeti. On za mene nije glumac, već tata, neko ko voli putovanja i arhitekturu (njegov hobi) više nego igranje u filmovima.

Нема коментара: