brojač poseta

четвртак, 23. октобар 2008.

FILMSKA POTERA ZA PLJAČKAŠIMA!

Policija posle pucnjave i polučasovne jurnjave uhapsila Nikolu Ilića i Marka Stankovića, koji su opljačkali pumpu „Elp" u Leštanima

Sačekuša na pumpi... Patrola policije pokušala da zaustavi pljačkaše na izlasku sa „Elpove“ pumpe

Sačekuša na pumpi... Patrola policije pokušala da zaustavi pljačkaše na izlasku sa „Elpove" pumpe

Nikola Ilić (26) i Marko Stanković (21), koji su opljačkali benzinsku pumpu „Elp" u Leštanima, uhapšeni su posle spektakularne polučasovne potere i žestoke pucnjave po Beogradu! Patrola policije iznenadila je pljačkaše u blizini pumpe i nakon filmske jurnjave po Smederevskom putu potera se završila na Zvezdari. Dvojica pljačkaša, od kojih je jedan ranjen, uhapšena su, dok je treći i dalje u bekstvu.

Treća pljačka pumpe u Leštanima

Benzinska pumpa „Elp" na Smederevskom putu u Leštanima česta je meta razbojnika. Kako smo nezvanično saznali, ova pumpa je preksinoć već treći put bila na meti razbojnika. Radnici na pumpi rekli su da je sreća da niko od zaposlenih nije povređen za vreme pucnjave. Oni su istakli da je još veća sreća što nije došlo do eksplozije, jer su neki meci pogodili točilice za gorivo!

Hapšenje pljačkaša usledilo je posle uspešne akcije policajaca iz Grocke, Voždovca i sa Zvezdare.

- Trojica pljačkaša došla su u sredu, oko dva sata iza ponoći, do benzinske pumpe „Elp" na Smederevskom putu u Leštanima u ukradenom „audiju 80" beogradskih registarskih oznaka. Bili su maskirani fantomkama i naoružani sa dve automatske puške „kalašnjikov" i jednim pištoljem. Utrčali su u prostorije pumpe i, dok su dvojica držali zaposlene na nišanu, treći je uzeo oko 100.000 dinara iz kase benzinske pumpe, a onda i 110.000 dinara iz menjačnice koja se nalazi u istoj prostoriji. Razbojnici su potom, sa dva džaka novca, istrčali i krenuli prema kolima. U tom trenutku naišla je patrola iz stanice Grocka u policijskom „pežou 307". Poštujući proceduru, policajci su upozorili pljačkaše da se zaustave. Tada se jedan od razbojnika okrenuo i zapucao prema njima. Pogodio je šoferšajbnu, a policajci su uzvratili vatru i ranili jednog od njih - kaže sagovornik Pressa.

Ovde je uhapšen Stanković... Stanarka iz ulice Katarine Milovuk na Zvezdari

Ovde je uhapšen Stanković... Stanarka iz ulice Katarine Milovuk na Zvezdari

Prema njegovim rečima, nakon pucnjave razbojnici su utrčali u ukradeni „audi" i počeli da beže Smederevskim putem u pravcu Beograda. U jednom trenutku ponovo su, iz kola u pokretu, zapucali prema patroli koja ih je jurila, ali na sreću nisu bili precizni.

- U poteru su se brzo uključile i patrole iz stanica Zvezdara i Voždovac. Postavljena je blokada na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i ulica Mite Ružića i Katarine Milovuk. Pokušavajući da izbegne zasedu, vozač „audija" je udario u jedan stub, nakon čega su dvojica pljačkaša istrčala i pokušala pešice da pobegnu, dok je vozač nastavio da beži automobilom. Razbojnici koji su trčali odmah su se razdvojili, ali je naša patrola ubrzo u dvorištu u ulici Katarine Milovuk uhapsila Marka Stankovića, kod koga su pronađene fantomka, rukavice i jedna vreća sa novcem. Drugi razbojnik je uspeo da pobegne - kaže naš izvor.

Vozač „audija" Nikola Ilić, koji je ranjen u pucnjavi kod pumpe, uhvaćen je nekoliko minuta kasnije.

Zaplena... Nađeni „kalašnjikov"

- Ilić je uhvaćen u delu Učiteljskog naselja, poznatom kao Denkova bašta. U kolima su pronađeni i druga vreća sa novcem i oba „kalašnjikova" sa dva okvira municije - rekao je sagovornik Pressa.

Kada su policijske patrole postavile blokadu u Bulevaru kralja Aleksandra, većina stanara okolnih kuća je spavala. Mnogi nisu ni čuli šta se dešavalo ispod njihovih prozora, ali su pojedine stanare ipak uzbunili buka i jurnjava po ulici.

- Probudila me je buka iz dvorišta, ali nisam smela ni da provirim kroz prozor jer sam se plašila da će neko pucati. Tek kada sam ujutru krenula na pijacu, komšije su mi rekle da je policija uhapsila nekog mladića i da zato u našoj ulici stoje dva policijska automobila i ima dosta policajaca. Na jednim od tih kola videla sam rupu na staklu - rekla je za Press starija gospođa koja stanuje u blizini mesta na kom je uhapšen Stanković.

Нема коментара: