brojač poseta

четвртак, 02. октобар 2008.

"DELTA SITI" I U PODGORICI!

Srpska kompanija „Delta" otvorila najveći šoping-mol u Crnoj Gori „Delta siti", prvi takav objekat izvan Srbije, vredan 60 miliona evra!

Srpska investicija u crnu goru... Dodik, Đukanović, Cvetković i Mišković

Srpska investicija u crnu goru... Dodik, Đukanović, Cvetković i Mišković

Srpska kompanija „Delta" otvorila je juče u Podgorici trgovinski centar „Delta siti", u koji je uložila 60 miliona evra. Pored tri premijera, iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, i predsednika „Delta holdinga" Miroslava Miškovića, svečanom otvaranju su prisustvovali najveći biznismeni iz regiona!

Klasičnog presecanja vrpce nije bilo, već su umesto toga šoping-mol otvorile balerine podizanjem ljubičaste mašne, simbola „Delta sitija". Značaj ove ogromne investicije za ceo region najbolje se vidi u spisku gostiju, na kome su bila sva najvažnija imena balkanskog političkog i ekonomskog krema. Pored već pomenutih Mila Đukanovića, Mirka Cvetkovića i Milorada Dodika, tu su bili i poznati srpski i crnogorski biznismeni Zoran Drakulić, Toplica Spasojević, Veselin Jevrosimović, Danko Đunić, Sloba Jevrosimović, Duško Knežević i mnogi drugi.

Bratske veze

Gradonačelnik Podgorice Miodrag Mugoša istakao je da je izgradnjom ovog objekta kompanija „Delta holding" na velika vrata ušla u Crnu Goru. On je izrazio očekivanje da će se, pored svetskih brendova, u tom tržnom centru prodavati i crnogorski poljoprivredni proizvodi.

Crnogorski ministar ekonomije Gvozdenović naveo je da ovaj tržni centar nudi nove usluge, ali i mogućnost za nova ulaganja na ovom prostoru i da će doprineti jačanju ekonomskih odnosa Srbije i Crne Gore.

Premijer Republike Srpske Dodik izjavio je za Press da kompaniju „Delta" i njenog predsednika smatra najozbiljnijim i najjačim investitorima, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

- Svaki „Deltin" projekat doprinosi jačanju regionalnih ekonomija Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, i zato ih maksimalno podržavam - rekao je Dodik, i istakao da je otvaranje „Deltinih" objekata u Republici Srpskoj pozitivno uticalo na standard stanovništva.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković iskoristio je priliku i najavio otvaranje „Delta sitija" u Sportskom centru „Stožice" u Ljubljani.

- Ovaj „Delta siti" biće završen za dve godine, imaće 100.000 kvadrata i biće lepši, bolji i kvalitetniji i od beogradskog i podgoričkog centra - rekao je Janković.

Veselo uz bubnjare i šampanjac... Voja Žanetić i Milka Forcan

Veselo uz bubnjare i šampanjac... Voja Žanetić i Milka Forcan

Srpski biznismen i predsednik „ITM grupe" Toplica Spasojević, koji u ovom „Delta sitiju" ima čak dva objekta, „Sport kafe" i butik „Tomi Hilfiger", kaže za Press da je ovo najbolji način da se naša zemlja pokaže u regionu.

Osvajanje regiona

- Dobro je da postoji kompanija kao što je „Delta" - spremna na ovakve poduhvate. Mnogo je bolje da preduzetnici idu na već spremno tržište - rekao je Toplica, i istakao da je otvaranje „Delta sitija" dobar znak koji vodi u pravcu razgovora i ponovnog sjedinjavanja srpskih zemalja.

Vlasnik „Ist pointa" Zoran Drakulić je naglasio da je otvaranje „Delta sitija" u Podgorici sjajan poslovni potez i da će se pozitivno odraziti na sve građane Crne Gore. On u ovakvim centrima vidi izlaz Srbije i susednih zemalja na evropsko tržište, ali i ulazak Evrope na tržište Balkana.

Mišković pripretio!

Vlasnik „Delte" Miroslav Mišković zatražio je od lidera regiona da rade na formiranju jedinstvenog ekonomskog prostora i naglasio da taj posao ne ide lako, jer pored država koje su pozitivne za investitore, ima i onih koje koče razvoj biznisa.

Saradnja... Dodik, Mišković i Đukanović

Saradnja... Dodik, Mišković i Đukanović

On je najavio da će grupa privrednika iz Srbije 20. oktobra imati sastanak u Briselu sa čelnicima EU i da će predložiti EU da na neki način sankcioniše one države regiona koje na bilo koji način koče investitore. Mišković je precizirao da bi te države mogle da budu sankcionisane sporijim pridruživanjem EU.

Gužva i protesti

Šoping-mol u Podgorici površine je oko 48.000 metara kvadratnih i sadrži 75 lokala u kojima su zastupljeni najpoznatiji svetski brendovi, a imaće i bioskop sa šest sala.

„Delta siti" je juče otvoren za potrošače u 14 časova, nakon odlaska zvanica i gostiju svečane ceremonije otvaranja. Inače, u toku svečanog otvaranja „Delta sitija" nekoliko stotina nezadovoljnih radnika firme „Radoje Dakić", koja se nalazila na prostoru na kome je izgrađen „Delta siti", protestovalo je nedaleko od ovog zdanja. Protestanti su, naime, tražili da im se isplate prethodno obećane otpremnine od po 3.000 evra.

Нема коментара: