brojač poseta

субота, 18. октобар 2008.

DAČIĆ NAREDIO ISTRAGU U MUP-u

Ministar policije Ivica Dačić naredio je hitnu istragu korupcionaške afere o kojoj je Press juče pisao

IVICA DAČIĆ

Dačić je naložio da se provere svi navodi iz službene beleške, prema kojoj je pomoćnik ministra D. R. od biznismena M. LJ. uzeo 20.000 evra mita da bi sprečio istragu protiv njega (kompletnu službenu belešku možete videti na www. pressonline. rs).

Sagovornik Pressa iz vrha policije kaže da je ministar Dačić bio neprijatno iznenađen otkrićem Pressa i da je odmah naredio istragu:

- Morate znati da tog pomoćnika ministra nije postavio Ivica, već da je on „nasleđen" na tom mestu. Ali, bez ikakve razlike, svi koji su umešani u korupciju, svi koji su se talili s mafijašima biće kažnjeni po zakonu. Ministar je to lično naredio - kaže nas sagovornik.

Kako saznajemo, Dačić sprema široku akciju obračuna s korupcijom u policiji.

- Već imamo neke dokaze, a neke istrage su u toku. Budite sigurni, svi koji koriste policiju da bi štitili mafiju završiće u zatvoru - uverava nas naš izvor.

Podsetimo, pomoćnik ministra policije D. R. (ime i prezime poznati redakciji) uzeo je 26. oktobra 2005. godine 20.000 evra mita od biznismena M. LJ. da bi sprečio njegovo hapšenje, stoji u strogo poverljivoj policijskoj belešci do koje je došao Press! D. R., koji je pre tri godine bio načelnik u Policijskoj upravi za grad Beograd, čak je i kaznio policajce koji su radili na ovom slučaju! Naša istraga pokazala je da je ovaj dokument autentičan i da je zaveden u policijskoj arhivi. Belešku je 7. septembra 2006. sačinio glavni policijski inspektor Sektora unutrašnje kontrole policije. Ona je pod oznakom službene tajne zavedena pod brojem 04/2. Inspektor koji je sačinio belešku u proceni izvora i informacije navodi da je izvor „obično pouzdan".

Нема коментара: