brojač poseta

среда, 15. октобар 2008.

CIGARETOM DRUGARICI PEKLE LICE

Dve učenice prvog razreda Srednje tehničke škole u Kikindi tukle svoju vršnjakinju i nanele joj opekotine po licu

Šok u školi... Tehnički centar u Kikindi

Šok u školi... Tehnički centar u Kikindi

Dve petnaestogodišnje devojčice iz Kikinde, učenice Srednje tehničke škole, zlostavljale su svoju drugaricu iz odeljenja nanevši joj cigaretom teške opekotine po licu. Kako smo saznali, maloletna N. P. je posle ukazane pomoći u bolnici puštena na kućno lečenje, a policija je protiv njenih vršnjakinja J. G. i D. R. podnela krivične prijave.

Prema rečima očevidaca, devojčice su napale drugaricu u ponedeljak oko 14 sati, samo stotinak metara dalje od zgrade Tehničke škole u centru Zrenjanina.

- Bila je stvarno užasna scena. Oborile su devojku na trotoar, jedna joj je držala ruke, dok ju je druga čupala i udarala po licu - ispričao nam je jedan od prolaznika. - U jednom momentu, ova što je čupala kosu devojci uzela je cigaretu i pekla je njom po licu - objašnjava on.

Šta se stvarno desilo utvrdiće policija, a mi smo obavili razgovore sa roditeljima … Milovan Ćurčić, direktor škole

Tuču je primetio školski policajac, koji je pozvao policijsku patrolu, a povređena učenica odvezena je kod lekara.

- Devojčice su se u policiji branile da su vršnjakinju nehotično zakačile cigaretom. Inače, i jednoj i drugoj su roditelji razvedeni - saznali smo juče u školi.

Radonja Božović, pomoćnik direktora Tehničke škole, rekao je da su sa roditeljima sve tri učenice obavljeni razgovori.

- Učenica koja je napadnuta nije se uklopila u novu sredinu. Možda je negativan odnos napadnute devojke prema vršnjakinjama iz odeljenja doveo do ovog incidenta, jer je primećeno da je sklona agresivnom ponašanju, a uz to ima i problematičan rečnik. Na časovima i tokom odmora u ponedeljak nije bilo nikakvog kontakta između ove tri učenice, a konačnu reč o svemu daće Nastavničko veće - rekao je Božović.

Kako se radi o jednom od najtežih disciplinskih prekršaja koje učenik može da učini, nema sumnje da će Nastavničko veće imati veoma delikatan zadatak. Inače, ceo slučaj u školi prijavio je ujak napadnute devojčice.

Direktor škole Milovan Ćurčić rekao nam je da nadležni organi rade svoj posao i potvrdio da će Nastavničko veće zauzeti konačan stav i sve će biti dostupno javnosti.

Brutalne tinejdžerke... Devojčice su tukle drugaricu nasred ulice

Brutalne tinejdžerke... Devojčice su tukle drugaricu nasred ulice

- Sve tri učenice su u našoj školi od pre 40 dana i nismo ih čestito ni upoznali. Slabe ocene, ili pak izostanci, nisu razlog za ovakav gest prema drugarici. Šta se stvarno dogodilo utvrdiće policija, a mi smo obavili razgovore sa roditeljima i, naravno, sa našim učenicama.

Prijava

Kikindska policija juče je najavila da će podneti krivičnu prijavu protiv maloletne učenice Tehničke škole iz Kikinde, koja je u ponedeljak napala svoju drugaricu i ugasila joj cigaretu na licu.

Kako se navodi, prijava će biti podneta protiv petnaestogodišnje J. G. zbog nanošenja telesne povrede.

Нема коментара: