brojač poseta

среда, 08. октобар 2008.

BRAĆA DILOVALA NARKOTIKE

Uhapšeni braća Milo (46), Miodrag (49) i Dragan Radević (54), svi iz Beograda, i Semir Dedeić (21) iz Rožaja zbog trgovine drogom

Sakrili heroin... Kesice sa drogom pronađene u braniku automobila
Sakrili heroin... Kesice sa drogom pronađene u braniku automobila

Braća Milo (46), Miodrag (49) i Dragan (54) Radević, svi iz Beograda, i Semir Dedeić (21) iz Rožaja uhapšeni su zbog trgovine narkoticima i posedovanja oružja i eksploziva!

Policija je kod njih pronašla 11 kilograma droge i veliku količinu naoružanja. MUP Srbije saopštio je da je ovom akcijom presečen lanac trgovine drogom narko-bosa Safeta Kalića, zvanog Sajo, iz Rožaja.

Semir Dedeić i braća Milo, Dragan i Miodrag Radević uhapšeni su nakon višemesečnog operativnog rada u beogradskim prigradskim naseljima Beli potok i Kaluđerica, u kojima se nalaze kuće braće Radović.

Praćeni nekoliko meseci... Milo i Miodrag Radević sakrili drogu i oružje u svojim kućama u Belom potoku
Praćeni nekoliko meseci... Milo i Miodrag Radević sakrili drogu i oružje u svojim kućama u Belom potoku

Prilikom hapšenja, policija je kod njih zaplenila oko četiri kilograma heroina, sedam kilograma smese kofeina i paracetamola, osam komada vatrenog oružja, 406 komada municije različitog kalibra, kao i novac koji potiče od prodaje droge. Za Edisom Rebronjom (24) iz Rožaja, koji je radio sa ovom grupom, policija traga.

- Posle hapšenja, policajci su pretresli automobil „folksvagen pasat karavan" beranskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Dedeić, i u šupljinama u nosaču branika pronašli 17 paketa sa oko četiri kilograma heroina i oko sedam kilograma smese kofeina i paracetamola - navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Arsenal u kući

Kako Press saznaje, policija je uhvatila narko-dilere prilikom primopredaje droge, a Edis Rebronja iz Rožaja, koji je bio u pratnji, uspeo je da pobegne. Tokom pretresa kuće Mila Radevića policija je pronašla pola kilograma heroina, vagu za precizno merenje, pištolj „tanfoglio", 25 komada municije odgovarajućeg kalibra, 3.500 evra i 52.000 dinara. U kući Dragana Radevića pronađene su četiri lovačke puške, automatska puška, pištolj, revolver i 381 komad municije različitog kalibra. Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na oko 200.000 evra. Od osumnjičenih je privremeno oduzeto pet automobila.

Policija je navela da je ovim hapšenjem prekinut jedan od lanaca trgovine drogom crnogorskog narko-bosa Safeta Kalića. Podsetimo, Safet Kalić Sajo, za koga se sumnjalo da je bio saradnik i snabdevač drogom „zemunsko-surčinskog klana", uhapšen je pre meseci i po dana, a po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal u Crnoj Gori Stojanke Radović, ali je brzo pušten na slobodu.

Sajo snabdevao 'zemunce'

Za Kalićevo ime šira javnost je čula tokom akcije „Sablja", kada ga je srpska policija označila kao jednog od najkrupnijih narko-šefova na Balkanu i snabdevača drogom „zemunskog klana". Prvi koji je Safeta Kalića javno doveo u vezu sa „zemuncima" bio je svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi. Svedočeći u Specijalnom sudu januara 2007. godine, Milenković je izjavio da je Spasojevićev glavni snabdevač drogom bio Saja iz Rožaja. Bagzi je ustvrdio da je zaključno sa 2002. godinom Spasojević od Kalića kupio 600 kilograma heroina!

„Pali" na primopredaji... Dragan Radević čekao Semira Dedeića, koji je iz Rožaja prevozio drogu u kolima
„Pali" na primopredaji... Dragan Radević čekao Semira Dedeića, koji je iz Rožaja prevozio drogu u kolima

- Spasojević je heroin prvo nabavljao od Ljubiše Buhe Čumeta, ali je posle svađe i njihovog razlaza 2001. drogu počeo da kupuje od Saje iz Rožaja. Saja je dobijao drogu iz Turske niskoj ceni, jer je on Turcima izvozio kiselinu bez koje oni nisu mogli da prave heroin. On je kilo heroina plaćao 1.500 evra, a Spasojeviću je prodavao za 10.000, ponekad za 8.000. Dušan je potom tu drogu miksovao i davao je Đuri Mutavom, Pacovu i drugima, koji su je za njegov račun prodavali - ispričao je Milenković.

Нема коментара: