brojač poseta

петак, 31. октобар 2008.

BIVŠI RADNIK ZAPALIO SUD?!

U podmetnutom požaru u Opštinskom sudu u Vladimircima potpuno izgoreli sudnica i krivični predmeti. Sumnja se da je sud zapalio bivši radnik koji je pre nekoliko meseci dobio otkaz

s1

Paljevina... Izgorela krivična sudnica u sudu u Vladimircima

U podmetnutom požaru u zgradi Opštinskog suda u Vladimircima kod Šapca izgoreli su jedna sudnica i gotovo svi krivični predmeti! Na zgradi su polupana sva stakla, a piroman je zapalio i „zastavu 101" u dvorištu suda! Kako Press saznaje, požar je najverovatnije podmetnuo bivši radnik ovog suda koji je pre nekoliko meseci dobio otkaz!

Miljana Stević iz Vladimiraca obavestila je oko četiri sata ujutru policiju i vatrogasce da u dvorištu Opštinskog suda u Vladimircima gori automobil. Vatrogasci su brzo došli i počeli da gase vatru na „zastavi" koja je vlasništvo suda. Onda su primetili da iz zgrade izlazi dim. Požar je lokalizovan u 4.30 časova. Povređenih nema, a materijalna šteta je velika. Utvrđeno je da je, pored automobila u dvorištu, skroz izgorela krivična sudnica i da su polupana sva stakla na prozorima zgrade.

- Piroman je provalio u sud kroz sporedna vrata. On je ušao u krivičnu pisarnicu i uzeo predmete, stavio ih na daktilo sto na kome je bio i kompjuter, i zapalilo ih. Požar se brzo proširio i uništio krivičinu sudnicu broj devet - kaže za Press izvor blizak istrazi, i dodaje:

- Sumnja se da je požar izazvao bivši radnik suda koji je pre nekoliko meseci dobio otkaz. Piroman je očigledno dobro poznavao raspored prostorija. Pored krivične sudnice, pokušao je da zapali kafe-kuhinju i još nekoliko prostorija, ali nije uspeo. Interesantno je da su u požaru izgoreli kompletni krivični predmeti.

s2

- Za 35 godina rada u pravosuđu, mislim da je ovo prvi put u Srbiji da se ovako nešto dogodi - rekao je Vladimir Bajić, predsednik Okružnog suda u Šapcu.

- Tužilaštvo, u saradnji sa kriminalističkom tehnikom Uprave policije iz Beograda, sprovodi uviđaj i prikuplja dokaze i tragove o uzrocima požara - izjavio je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić. Zorić je rekao da se paralelno sa uviđajem radi i na utvrđivanju i identifikaciji odgovornih osoba.

- Nakon sprovedenog uviđaja, očekujemo više podataka i informacija o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena - rekao je Zorić.

slika

Izgoreo... „Kec" vlasništvo suda

Ministarka pravde Snežana Malović potvrdila je da je ministarstvo obavešteno da je u opštinskom sudu u Vladimircima došlo do požara.

- Indikativno je što su izgoreli samo krivični predmeti - kazala je Malovićeva na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Ona je navela da su predstavnici Ministarstva otišli u taj sud, kao i da će Ministarstvo obezbediti uslove da se suđenja neometano odvijaju. Malovićeva je dodala da su, vezano za taj slučaj, na informativni razgovor privedene dve osobe.

Нема коментара: