brojač poseta

среда, 22. октобар 2008.

BABA VAŽNIJA OD KAMPANJE

Barak Obama će prekinuti sve predizborne aktivnosti do subote kako bi posetio svoju bolesnu babu Medlin Danam na Havajima

barack obama

Srećna porodica... Obama u društvu babe i dede, Medlin i Stenlija Danama

Demokratski kandidat za predsednika SAD Barak Obama odlučio je da prekine predizbornu kampanju nepune dve nedelje pred izbore kako bi posetio svoju bolesnu babu na Havajima. Senator Ilinoisa će u 50. američku državu otputovati u četvrtak, nakon što održi skup u Indijanapolisu, a trebalo bi da se vrati na kontinent u subotu.

Najuticajniji

Barak Obama postao je najuticajniji muškarac 2008. godine. Glasanje se odvijalo onlajn na stranici Askmen.com, a muškarci su birali osobu koja najviše utiče na ponašanje, razmišljanje, ali i kupovinu. Iza Obame nalazi se šef „Epla" Stiv Džobs, a na trećem mestu je plivač Majkl Felps. Na devetom mestu je fudbaler Kristijano Ronaldo, dok je republikanski predsednički kandidat Džon Mekejn na desetoj poziciji po uticajnosti.

Naime, poslednjih nedelja zdravstveno stanje 85-godišnje Medlin Danam se pogoršalo i vrlo je ozbiljno.
Obamin pomoćnik Robert Gibs rekao je novinarima da je demokratskom predsedničkom kandidatu baba uvek bila veoma važna.
- Baka senatora Obame, Madlin Danam, uvek je bila jedna od najvažnijih osoba u njegovom životu. S njegovom majkom i dedom Stenlijem odgajala ga je na Havajima od njegovog rođenja, pa sve do odlaska na fakultet - izjavio je Gibs.
On je dodao da je Obama odlučio da izmeni plan kampanje i da četvrtak i petak provede sa svojom babom, a da će se u subotu vratiti predizbornim aktivnostima. Prema Gibsovim rečima, skupovi u Ajovi i Viskonsinu biće otkazani zbog Obaminog putovanja.
Opuštenost demokratskog predsedničkog kandidata pred finalni obračun s republikancem Džonom Mekejnom proizlazi iz rezultata svakodnevnih anketa koji govore da je Obama u sve većoj prednosti. Istraživanja objavljena u ponedeljak pokazivala su da je Obama za šest odsto glasova ispred Mekejna, a ankete, objavljene juče, govore da je prednost senatora Ilinoisa porasla za još dva odsto.

Нема коментара: