brojač poseta

петак, 17. октобар 2008.

AMBASADORKA MRTVA PIJANA SKRIVILA UDES!

U krvi ambasadorke Slovenije Nataše Vodušek posle saobraćajke u kojoj je povredila Nihada Zorlaka (45) izmereno 1,8 promila alkohola

Pijane i Bog čuva?... Policija tvrdi da su Vodušekovu spasili vazdušni jastuci

Pijane i Bog čuva?... Policija tvrdi da su Vodušekovu spasili vazdušni jastuci

Nataša Vodušek, slovenačka ambasadorka u BiH, bila je mrtva pijana kada je početkom ove nedelje službenim „mercedesom" prošla kroz „crveno" i skrivila tešku saobraćajnu nesreću u centru Sarajeva, u kojoj je povređen Nihad Zorlak (45), tvrde izvori bliski istrazi.

Prema tvrdnjama istih izvora, alkotest je pokazao da je ambasodorka Vodušek u krvi imala 1,8 promila alkohola, što se graniči sa stanjem teškog pijanstva. Očevici nesreće posvedočili su da je Vodušekova pre sudara sa Zorlakom prošla kroz crveno svetlo na semaforu i izletela pravo pred njegov „mercedes" na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića.

Suprug joj slomio nos!

Ambasadorka Nataša Vodušek nedavno se našla usred pravog skandala kada ju je u njenom stanu u Ljubljani pretukao suprug Vladimir, novinar slovenačke televizije.

Ambasodorki je nasilni suprug polomio nos pošto je odbila njegov zahtev da ćerku odvede u bioskop. Posle napada, ljubljanska policija privela je Aleksandra Vodušeka i zadržala ga u dvodnevnom pritvoru, a zaradio je i krivičnu prijavu za nasilje u porodici.

- Čak i da alkotest nije pokazao zapanjujućih 1,8 promila u njenoj krvi, sve ukazuje na to da je Vodušekova prekršila nekoliko saobraćajnih propisa, od kojih je najteži prolazak kroz crveno svetlo, što je i prouzrokovalo sudar sa Zorlakom - tvrde izvori Pressa RS.

U Tužilaštvu kantona Sarajevo, međutim, kažu da za sada nisu dobili nikakve podatke od policije, pa ni rezultate alkotesta Vodušekove.

Branko Šljivar, glavni kantonalni tužilac, potvrdio je da je nadležni tužilac zatražio da se učesnici nesreće podvrgnu alkotestu, ali je istakao da do njih još nije stigao nalaz koji bi otkrio da li je neko bio pijan.

- U ovoj slučaju će biti angažovani i saobraćajni veštaci, i čim kompletiramo predmet, odlučićemo o daljim aktivnostima. U svakom slučaju, moramo da imamo u vidu da je gospođa Vodušek ambasador i da uživa diplomatski imunitet od krivičnog gonjenja - kaže Šljivar.

Inače, i Vodušekova je lakše povređena u nesreći, u kojoj je Zorlak izvukao deblji kraj jer je završio u bolnici. Ipak, ambasadorka je, prema policijskom izveštaju, imala mnogo sreće pošto su je od težih posledica spasli vazdušni jastuci.

Sudar koji je izazvala Vodušekova dogodio se uoči posete predsednika Slovenije Danila Tirka BiH, koga je ambasadorka, i pored povrede, pratila tokom službenih razgovora u Sarajevu, a dan kasnije i u Banjaluci.

KRŠ OD „MERCEDESA“... Auto slovenačke ambasade posle nesreće

KRŠ OD „MERCEDESA"... Auto slovenačke ambasade posle nesreće

Odmah po završetku Tirkove posete, Vodušekova je otputovala iz BiH, a slovenačka ambasada je obavestila Ministarstvo spoljnih poslova BiH da će ambasadorka neko vreme biti na bolovanju. Diplomata Edvard Kopušar, koji privremeno vodi slovenačku ambasadu u Sarajevu, rekao je da vlasti u Ljubljani očekuju od BiH da im dostavi rezultate istrage.

Iako Vodušekovoj zbog diplomatskog imuniteta ne može da se sudi u BiH, za izazivanje saobraćajne nesreće mogla bi da odgovara u Sloveniji.

Međutim, u Ljubljani i ne razmišljaju o krivičnom gonjenju ambasadorke sve dok ne dobiju zvanične rezultate policijske istrage. Prema rečima Gregora Šuca, portparola slovenačkog Ministarstva spoljnih poslova, protiv Vodušekove neće biti preduzeto ništa sve dok Ljubljana ne dobije zvanične rezultate istrage.

Нема коментара: