brojač poseta

среда, 15. октобар 2008.

Šamarao profesora

Apsolvent Marko Č. dva puta je udario profesora antropologije Bojana Žikića dok je juče oko 13 časova držao predavanje na Filozofskom fakultetu. Marko Č. koji će, kako je dekan Aleksandar Kostić najavio, biti izbačen sa fakulteta, i ranije je pretio profesoru Žikiću.

Profesor Žikić je držao predavanje iz predmeta antropolgija tela u učionici punoj studenata na petom spratu zgrade Filizofskog fakulteta.
- Spremali smo se da gledamo film, kad se iznenada pojavio taj dečko. Bio je znojav i čim je ušao uputio se ka profesoru. Mahao je indeksom i vikao na profesora, tražeći da mu upiše ocenu iz ispita koji nije ni prijavio. Jedna studentkinja ga je zamolila da se smiri, a on joj je rekao: “Nemoj da se mangupiraš, ja sam iz Žarkova!” i nastavio da se raspravlja sa profesorom. Iznenada ga je udario pesnicom i lupio mu šamar. Hteo je i da ga udari nogom, ali je promašio. Čim smo videli šta se događa ustali smo sa stolica, uhavtili napadača i izbacili ga iz učionice. Nakon toga, profesor nam je pustio film i otišao da slučaj prijavi dekanu – kaže jedan od studenta, koji je prusustvovao predavanju.
Da ne bi došli u situaciju da se ponovi sličan incident, dekan Filozofskog fakulteta Aleksandar Kostić planira da angažuje radnike obezbeđenja, koji bi dežurali u samoj zgradi.
- Marko je i pre godinu dana pravio probleme i slao preteće elektronske poruke profesoru Žikiću. Međutim, u tom trenutku nije bio naš student pošto se ispisao sa fakulteta, pa nismo mogli ništa da uradimo. Čak ni pravnim sredstvima nismo mogli da ga sprečimo da se opet upiše na fakultet ove godine. Prijavili smo slučaj nadležnima, ali su nam rekli da ni oni ne mogu ništa da urade dok se nešto ne desi. Sad je situacija drugačija i izbacićemo ga sa fakulteta zbog napada na profesora, a verovatno će i policija da podnese prijavu protiv njega. Planiram i da unajmim obezbeđenje koji će stajati na ulazu u zgradu i na petom spratu, kako bi Marka, ako se opet pojavi, zadržali i pozvali policiju – kaže Aleksandar Kostić, dekan Filozofskog fakulteta.

Нема коментара: