brojač poseta

уторак, 30. септембар 2008.

TOMA ZAVRŠIO U BOLNICI!

Lider budućih naprednjaka zbog povišenog krvnog pritiska i probadanja u grudima juče proveo dan na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, za sve krivi umor i stress

Umoran, il' ga stigle kletve... Tomislav Nikolić

Umoran, il' ga stigle kletve... Tomislav Nikolić

Predsednik poslaničke grupe „Napred, Srbijo" Tomislav Nikolić (56) završio je juče na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje zbog povišenog krvnog pritiska i probadanja u grudima, otkriva Press.

Nikolić, koga već nedeljama sa skupštinske govornice proklinju Vjerica Radeta, Nataša Jovanović i ostale bivše kolege iz SRS-a, juče ujutru osetio je jake bolove i bio veoma loše, tako da je, umesto u Skupštini, čitav dan proveo na ispitivanjima u bolnici.

Posle urađenih medicinskih pregleda na Institutu Dedinje utvrđeno je da Nikolić nema nikakvo oboljenje, već da je reč o posledicama umora i stresa kojima je poslednjih nedelja konstantno izložen otkada je napustio SRS.

Pretnje porodici

Jedan od članova Nikolićevog poslaničkog kluba otkriva za Press da „Nikolić već danima unazad oseća malaksalost i probadanja oko srca", ali da mu je juče ujutru „stvarno bilo loše".

Radetine kletve počele da rade!

Radetine kletve počele da rade!

Vjerica Radeta, doskorašnja skupštinska koleginica Tomislava Nikolića iz SRS-a, koja je po nalogu Vojislava Šešelja na Nikolića bacila prokletstvo s govornice parlamenta, nije htela da odgovori na pitanje Pressa da li smatra da su njene kletve možda krive što je Nikolić završio u bolnici.

- Da li ima neko problem sa zdravljem, pa ide u bolnicu, lična je stvar svakog pojedinca, i ja o tome neću da govorim - rekla je Radeta i prekinula vezu.

- Toma nikada nije imao ozbiljne zdravstvene probleme, osim ponekad povišen pritisak. Međutim, mesecima pre napuštanja SRS-a bio jako napet, mnogo se nervirao. Onda je usledio stres zbog pretnji njemu i njegovoj porodici, pa briga oko nove Srpske napredne stranke, a telefon non-stop zvoni. Jako su ga iznervirale i kletve na račun unučića, a sve je kulminiralo prekjuče, kada su poslanice SRS-a pokušale da ga iskompromituju pričama o ljubavnicama, na koje im on nije ostao dužan - kaže Nikolićev saradnik koji je želeo da ostane anoniman.

Press je uspeo da pronađe Tomislava Nikolića, i to odmah posle završenih pregleda na Institutu Dedinje.

- Dobro sam, ne sekirajte se... Tokom prepodneva osetio sam bol u grudima. Prvo sam pomislio da je to nešto trenutno, ali pošto se bol nekoliko puta ponovio, posumnjao sam na srčane probleme. Zato sam i došao na Institut Dedinje kod iskusnog kardiologa Boška Đukanovića. On mi kaže da je sve u redu i da analize pokazuju da su u pitanju premor i stres. Analize krvi pokazuju da su mi trigliceridi i holesterol kao u mladića, mogao bih ponovo da služim vojsku - kaže Nikolić za Press.

Premor, hipertenzija...

Budući predsednik naprednjaka na Institutu Dedinje proveo je nekoliko sati. Lekari su mu snimili EHO srca, pregledali mu stanje krvnih sudova, uradili analizu krvi i sve druge preglede za kontrolu kardiovaskularnog stanja. Da Nikoliću ni „kletve radikala", ni stres zbog politike ne mogu mnogo da naškode, potvrdio nam je i direktor Instituta prof. dr Boško Đukanović.

- Nikolić je u sasvim dobroj psihofizičkoj kondiciji i, s obzirom na njegove godine, rezultati su dobri. Primljen je s dijagnozom izraženog premora, hipertenzije i stresa. Svi kardiološki nalazi su sasvim zadovoljavajući. Preporučili smo mu, uz određenu terapiju, da izbegava nervozu i stresne situacije, da više šeta i da koliko god može vreme provodi na otvorenom - kaže za Press profesor Đukanović.

Нема коментара: