brojač poseta

четвртак, 28. август 2008.

ZAKUCAO SE U BANDERU

Draško V., Ilja I., Sofija B., Marko Đ. i Nemanja K. povređeni su kada se automobil marke „sitroen ksara" od siline udarca prevrnuo na krov

s

Mesto nesreće... Vozač vozio brže od 100 na sat u ulici Vitezova Karađorđeve zvezde

Petoro mladih povređeno je sinoć u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko ponoći dogodila u ulici Vitezova Karađorđeve zvezde u Mirijevu. Nesreća se dogodila kada je vozač automobila marke „sitroen ksara" usled velike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i udario u banderu, a zatim se prevrnuo na krov.

Povređeni su Draško V., Ilja I., Sofija B., Marko Đ. i Nemanja K. Troje putnika je teže povređeno, dok su ostali prošli sa lakšim povredama.

Od siline udarca automobil je potpuno smrskan, pa su vatrogasci morali da intervenišu. Vatrogasno vozilo sa sedam vatrogasaca ubrzo je stiglo na mesto nesreće i nakon dvadesetak minuta oni su uspeli da iseku krov vozila i izvuku povređenog vozača. Kolima Hitne pomoći svi povređeni su odmah prebačeni u Urgentni centar, gde im je ukazana pomoć.

Prema izjavama očevidaca, automobil se kretao brzinom od najmanje 120 kilometara na sat.

- Bio sam u kući kada se začuo jak udarac. Odmah sam izašao napolje. Prizor je bio stravičan! Nisam mogao da verujem da su u kolima sve deca i plašio sam se da ima mrtvih. Srećom, nikoga nije bilo na ulici, pa je sprečena veća tragedija - rekao je jedan od komšija.

Građani pomogli

U izvlačenju vozača iz smrskanog automobila policiji i vatrogascima u pomoć su priskočili i okupljeni građani. Zajedničkim snagama uspeli su da okrenu prevrnuto vozilo.

- Dok smo pokušavali da ispravimo vozilo, plašili smo se da ne povredimo vozača. Polako smo okrenuli auto, pa nije došlo do većeg potresa. Sve se dobro završilo - kaže jedan od prisutnih.

On kaže da je odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju, koje su brzo stigle.

- Kada je policija došla, uspeli su da izvuku četvoro povređenih, ali je vozač automobila bio zaglavljen, pa su morali da pozovu vatrogasce. Nije bilo krvi, ali je izgledalo da su neki u prilično lošem stanju - kaže očevidac, i dodaje da je dobro što su svi, čak i vozač, bili u svesnom stanju.

Ubrzo su se na mestu događaja okupili prijatelji i rodbina povređenih, koji su molili za bilo kakve informacije. Takođe, pokušavali su da dođu do ličnih stvari mladića i devojaka. Tražili su njihove mobilne telefone i lična dokumenta da bi se uverili da su u vozilu bili njihovi najmiliji.

Kako saznajemo, vozač je najstariji i ima oko 22 godine. Policija je odmah blokirala ulicu Vitezova Karađorđeve zvezde, od Milana Rakića do mesta nesreće.

Нема коментара: