brojač poseta

петак, 13. јун 2008.

ZEMLJA PROSTITUTKI

U Italiji, pored domaćih, radi više od devet miliona prostitutki iz inostranstva, a veliki broj njih ima čak i univerzitetske diplome

Tako to rade Italijanke... Čak 34 odsto prostitutki u Italiji ima diplomu fakulteta

U Italiji prostitucija cveta. Prema istraživanjima italijanske nacionalne agencije ANSA, u toj zemlji, pored domaćih, trenutno radi više od devet miliona prostitutki iz 60 zemalja, najviše iz istočne Evrope. Za razliku od davnih vremena, savremene prostitutke dobro se razumeju u modernu tehnologiju i često imaju univerzitetske diplome.

Profit od milijardu evra

Oko devet miliona prostitutki iz inostranstva svoje usluge naplaćuje u proseku 30 evra, što znači da njihovi bosovi obrću „kapital" u visini od jedne milijarde godišnje! Do polovine 90-ih godina, 40 odsto stranih prostitutki dolazilo je iz Albanije, a danas većinu njih čine Moldavke, Ukrajinke i žene iz drugih država nastalih iz bivšeg Sovjetskog Saveza.

Iako su javne kuće u Italiji zabranjene pre tačno 50 godina, takozvanim Merlinovim zakonom, broj prostitutki za pet decenija nije opao, naprotiv drastično se povećao. Ujedno je prostitucija u Italiji za poslednjih pola veka doživela preobraženje, kako u pogledu ličnosti koje se bave tom profesijom, tako i u pogledu mesta na kojima se taj „biznis" obavlja.

Prema istraživanju Seksološkog udruženja Italije, današnje prostitutke nisu više neobrazovane devojke iz radničke klase, koje svoje usluge nude na ulici. Čak 34 odsto tih žena su univerzitetski obrazovane, 11 odsto dobro govori bar jedan strani jezik, devet odsto pročita pet do šest knjiga godišnje, a 38 odsto prostitutki čita bar jedne novine dnevno. Najveću pojedinačnu kategoriju italijanskih prostitutki čine studentkinje, čak 27 odsto, i domaćice 18 odsto, a za njima slede žene koje imaju redovno zaposlenje. U 43 odsto slučajeva, italijanske prostitutke se odlučuju na taj posao dobrovoljno, smatraju ga privremenim i, što je posebno zanimljivo, zadovoljne su njime.

Нема коментара: