brojač poseta

четвртак, 19. јун 2008.

UHAPŠENE UBICE STARICE!

Policija uhapsila Borisa D. (19) i Milana S. (19), obojicu iz Koteža, koji su 25. maja ubili i opljačkali Nevenku Maljković (77)

Mesto zločina... Kuća Nevenke Maljković u Kotežu

Boris D. (19) i Milan S. (19), obojica iz Koteža, uhapšeni su zbog sumnje da su 25. maja ove godine ubili i opljačkali Nevenku Maljković (77) u njenoj kući u Kotežu. Kako Press saznaje, osumnjičeni mladići koji su brutalno pretukli staricu i ubili je udarcima tupim predmetom u glavu odneli su iz Nevenkine kuće svega nekoliko stotina evra i par hiljada dinara!

Stravičan zločin dogodio se u noći između 24. i 25. maja, kad su B. D. i M. S. upali u Nevenkinu kuću u Bloku Sutjeska u naselju Kotež. Boris i Milan su između dva i tri sata ušli kroz prozor, koji su prethodno oblepili selotejpom da se ne bi čula lomljava stakla.

- Naoružani metalnom šipkom i drvenom palicom, napali su Nevenku, koja se u međuvremenu probudila i pošla ka njima. Oborili su je na pod i krvnički udarali sve dok nije preminula! Kad su izvršili premetačinu kuće i izneli nakit, novac i garderobu, otišli su Milanovim „jugom". Procenivši da su dovoljno odmakli, presvukli su se i odbacili dukseve s kapuljačama koje su nosili - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Policija pretpostavlja da su ubice posle premetačine odnele svega nekoliko stotina evra i par hiljada dinara!

Međusobno se optužuju... Boris i Milan odranije poznati policiji

- Zasad nije utvrđeno koliko su tačno novca odneli jer su veći deo para istrošili. Dan pre ubistva starica je podigla svoju penziju. Inače, osumnjičeni su duže vreme prikupljali informacije o Nevenki Maljković i posmatrali njenu kuću, motivisani lokalnim pričama da je prilično imućna, da dobija devize od svog brata koji živi u Nemačkoj i da u kući ima vrednih stvari i nakit. Starica je godinama živela sama, njen sin i muž preminuli su odavno - kaže naš sagovornik. Kako Press saznaje, posle ubistva policija je privela i saslušala više od 100 osoba uglavnom iz Koteža!

- Tri nedelje radili smo na ovom slučaju! Pretpostavili smo da su ubice iz Koteža i da je do njih došla priča o navodnom bogatstvu Nevenke Maljković, koja se često hvalila komšijama da joj brat šalje pare iz Nemačke. Obojica uhapšenih imaju krivične dosijee. Boris je hapšen zbog droge, dok je Milan privođen zbog krađa. Osumnjičeni su tokom ispitivanja svaljivali krivicu jedan na drugog. Milan je čak tvrdio da je Boris još prošle godine planirao da opljačka staricu, ali uz pomoć druge osobe! Interesantno je da je Milan zaposlen u jednoj uglednoj beogradskoj firmi, u kojoj su bili šokirani kad su čuli da je ubio staricu - kaže naš sagovornik iz policije.

Нема коментара: