brojač poseta

петак, 20. јун 2008.

SMRT POD ŠLEPEROM

Radiša Simeunović (44) poginuo na obilaznici kod Čačka kad je kamion naleteo na njegov „ford". U sudaru učestvovali „reno" i „jugo", teško povređena Ivana Laković (32), koja je vozila „reno"

Radiša Simeunović (44) iz Pridvorice poginuo je juče u četvorostrukom sudaru na obilaznici kod Čačka kod mesta Konjevići! Tragedija se dogodila kad je Ivana Laković (32) iz Čačka „reno klijom" udarila u šleper koji se potom zakucao u „ford" za čijim volanom je bio Simeunović! Na slupana vozila potom je naleteo i jedan „jugo," čiji vozač nije povređen.

Kamion se zakucao u motokultivator

Milovan V. (48) iz prokupačkog sela Nova Božurna teško je povređen u sudaru na putu Niš-Priština kod Prokuplja. Saobraćajna nesreća dogodila se preksinoć na izlazu iz Prokuplja, kad je kamion kojim je upravljao Sreten S. (75) udarilo u motokultivator „IMT 509" koji je vozio Milovan. Uzrok nesreće je neprilagođena brzina kamiona, koji je udario motokultivator koji nije bio osvetljen.(B. R.)

Stravična nesreća dogodila se juče u 6.50 časova na delu puta ispred mosta na Moravi u Konjevićima, na obilaznici oko Čačka. Izvor Pressa blizak istrazi kaže da je do nezgode došlo kad je Ivana Laković, koja je bila za volanom „reno klija" i kretala se iz pravca Čačka prema Preljini, prešla na suprotnu stranu kolovoza i udarila u desnu stranu šlepera koji joj je dolazio u susret!

- U tom trenutku, na šleperu s prikolicom kikindske registracije, kojim je upravljao M. Š. (51) iz Novog Kneževca, od siline udarca pukla je guma. Kamiondžija je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na levu stranu i direktno udario u „ford mondeo" kojim je upravljao Radiša Simeunović. Od siline udarca, šleper i „ford" probili su bankinu i završili u kanalu pored puta. Na slupani „klio" naleteo je i jedan „jugo", čiji vozač nije povređen - kaže izvor Pressa.

Meštanin Konjevića, koji stanuje u blizini magistrale, kaže da je čuo jak udarac. On je odmah izleteo iz kuće i potrčao u pravcu udesa.

- Spremao sam se da krenem na posao kad sam začuo jak prasak, učinilo mi se kao da je nešto eksplodiralo. Potom se čula lomljava metala. Istrčao sam na put i zatekao stravičan prizor! U kanalu u crnom „fordu" ležao je čovek koji nije davao znake života, dok je ekipa Hitne pomoći zbrinjavala devojku koja je bila sva krvava. Nekoliko metara od mesta nesreće na putu sam video i slupane „klija" i „juga" - kaže naš sagovornik.

fakti

n U udesu koji se dogodio 23. aprila na Ibarskoj magistrali kod skretanja za banju Gornja Trepča kod Čačka, u kom su učestvovali kamion, kombi i traktor, poginuo je vozač kombija Željko B. (33) iz sela Mojsinje

n Novica Jakovljević (67) iz sela Konjevići kod Čačka poginuo je 21. jula 2007. u sudaru dva automobila na Ibarskoj magistrali kod Rudnika

n U teškom udesu autobusa i kamiona između Čačka i Gornjeg Milanovca, kod sela Brđani, 17. maja 2007. poginuo je vozač kamiona Miodrag Vujašević, dok je 14 ljudi povređeno

n U sudaru kamiona i „forda" 10. avgusta 2006. poginuo je Rade Milović. Nesreća se dogodila na Ibarskoj magistrali, u selu Brezovica kod Gornjeg Milanovca

Udes se dogodio na pravom delu puta, neposredno ispred mosta na Moravi, na delu magistrale u prigradskom naselju Konjevići.

- Ovaj put je obilaznica oko Čačka, deo Ibarske magistrale ka Požegi. Svakodnevno prolazi veliki broj vozila, ali nesreće su ovde retke jer je put prav i pregledan. Međutim, vozač kamiona nije mogao da spreči nesreću jer mu je pukla guma - kaže naš sagovornik.

Radiša Simeunović preminuo je na licu mesta, dok je Ivana Laković zadobila teške povrede i nalazi se na odeljenju intenzivne nege čačanske bolnice.

- Ivana ima nekoliko preloma, kao i brojne povrede po licu. Njen život zasad nije ugrožen, ali će biti zadržana na ovom odeljenju - rekao je za Press dežurni lekar.

Zbog ove nesreće, deo magistralnog puta Čačak-Požega bio je juče u prekidu više od tri sata! Vozila su usmeravana na alternativne pravce.

Veći deo tranzita preusmeravan je na ulice koje vode kroz Čačak, pa je u nekoliko navrata dolazilo do zastoja u centru Čačka.

Međutim, patrole policije brzo su intervenisale, pa je saobraćaj ubrzo normalizovan. Posle 10 časova, kad je završen uviđaj, deo magistralnog puta pušten je ponovo u rad.

Нема коментара: