brojač poseta

субота, 21. јун 2008.

RASKOMADAN LEŠ PORED "KUĆE SNOVA"!

Psi lutalice rastrgli leš muškarca u Rakovici, nedaleko od gradilišta popularnog rijaliti šou-programa. Ostaci tela prebačeni u Institut za sudsku medicinu, gde je u toku postupak identifikacije

Uviđaj... Policija obezbedila mesto na kojem su pronađeni delovi tela

Psi lutalice raskomadali su leš čoveka u blizini gradilišta rijaliti šou-programa „Kuća snova" u Rakovici! Ostatke tela, dve noge u žutim pantalonama i patikama, u šumarku je pronašla starija gospođa koja hrani pse lutalice. Pretpostavlja se da je u pitanju leš narkomana koji je umro u šumi između zgrade u ulici Sretena Mladenovića Mike i gradilišta popularne emisije. Ostaci tela prebačeni su u Institut za sudsku medicinu, gde će biti obavljena identifikacija.

Raskomadan leš pronađen je u ponedeljak, 16. juna, oko 20 časova. Sasvim slučajno, dok je hranila pse lutalice, starija gospođa naišla je na stravičan prizor. U šumarku, nekoliko desetina metara od gradilišta „Kuće snova", ona je pronašla dve noge, oglodane gotovo do kostiju, dok je gornji deo tela bio bukvalno pojeden!

Kako je ekipa Pressa saznala od stanara ulice Sretena Mladenovića Mike, u čijoj blizini je otkriven grozan prizor, niko nije ni posumnjao da se tu nalazi leš. Niko od stanara nije osetio smrad, a u šumarak niko ne zalazi jer se tu često okupljaju narkomani.

- Stan mi gleda na tu stranu, ali stvarno ništa nisam osetila. Ostatke tela, dve noge koje su oglodane skoro do kostiju, pronašla je bakica koja hrani lutalice. Čula sam da je policiji rekla da ti delovi tela nisu bili tu. Ona veruje da su ih odnekud dovukli psi koje ona hrani - ispričala nam je stanarka zgrade u čijoj blizini je nađen raskomadan leš.

Nakon što je policija obavila uviđaj, ostaci tela prebačeni su u Institut za sudsku medicinu, radi identifikacije. Kako saznajemo, u međuvremenu je izvršena obdukcija, a trenutno se radi na DNK identifikaciji posmrtnih ostataka. Kako nam je objasnio Branislav Aleksandrić, direktor Instituta za sudsku medicinu, utvrđivanje identiteta posmrtnih ostataka ima više faza.

- Kada u našu ustanovu stigne telo ili delovi tela, prvo se radi obdukcija. Na osnovu nje procenjuju se starost i pol. Ti podaci se predaju policiji i oni po spisku nestalih osoba pronalaze moguće srodnike. Tada rodbina dolazi. Ako su ostaci u poodmakloj fazi raspadanja i nije moguća vizuelna identifikacija, onda se ona vrši na osnovu odeće ili nekih delova nakita. Tada se od srodnika uzima uzorak, bris za DNK identifikaciju. Taj uzorak i uzorak iz posmrtnih ostataka porede se i tako se utvrđuje identitet osobe. Taj proces traje oko dve nedelje. DNK identifikacija je apsolutna priznata i sigurna - objašnjava Aleksandrić.

Prema njegovim rečima, uskoro će biti utvrđen i identitet osobe čiji su ostaci pronađeni u blizini „Kuće snova".

Leš nađen slučajno... Šumarak u kom se skupljaju narkomani

- Za konkretan slučaj mogu da kažem da je identifikacija u toku. Uzet je bris od, kako se pretpostavlja, bliskog srodnika. Iz pronađene potkolenice, iz koštanog uzorka, uzeta je DNK sa kojom ćemo uporediti DNK bliskog srodnika i tako će biti utvrđen identitet - kaže direktor Instituta za sudsku medicinu.

U ovoj ustanovi ističu da ovakvi slučajevi, nažalost, nisu retki.

- Svakih desetak dana u Institut stižu posmrtni ostaci za koje nije moguća vizuelna identifikacija. Od tela utopljenika, koja su u vodi provela dugo vremena i skoro istrulila, do tela koja se pronađu i po nekoliko meseci posle smrti, gde je raspadanje u poodmakloj fazi. Takođe, kao i u slučaju sa Labudovog brda, nekad dobijamo ostatke tela koje su životinje rastrgle. U svakom od tih slučajeva procedura je identična - rekao je Branimir Aleksandrić.

Нема коментара: