brojač poseta

среда, 18. јун 2008.

PREBIJEN GINEKOLOG

Prokupčanin Branko Radojević istukao je dr Kostu Denića, kako kaže, zato što nije hteo da ga obavesti u kakvom je zdravstvenom stanju njegova supruga koja se porodila uz velike teškoće

Branko Radojević (42) iz Prokuplja prebio je prekjuče po podne doktora ginekološko-akušerske službe prokupačke bolnice Kostu Denića u zgradi porodilišta. Do tuče je došlo nakon kraće svađe jer, prema rečima Radojevića, dr Denić nije hteo da ga obavesti u kakvom je stanju njegova supruga Nevenka (32), koja se u četvrtak porodila. Radojević je tuču sam prijavio policiji.

Radojević tvrdi da je reč o samoodbrani, a da ga je doktor isprovocirao. U prokupačkoj bolnici izdali su kratko saopštenje u kojem navode da je reč o brutalnom napadu i traže najoštriju osudu Radojevićevog postupka.

Policija ispituje slučaj

U policiji kažu da je u toku ispitivanje svih okolnosti tuče. Što se Branka Radojevića tiče, u policiji ne postoje podaci da je ranije pravio ispade i da je krivično gonjen.

- Rekao nam je da je reč o samoodbrani i da je bio nezadovoljan radom lekara - kazano nam je u policiji, uz napomenu da je dr Deniću Radojević naneo više udaraca u glavu i po telu. Ni protiv doktora Denića nema prijava.

Poslednji zabeležen slučaj nesreće u prokupačkom porodilištu desio se krajem jula prošle godine, kad je porodilja preminula usled krvarenja tokom porođaja. Postupak je u toku.

- Sve je počelo još pre porođaja moje supruge Nevenke, koju su 24 sata držali na odeljenju s jakim bolovima. Molili smo ih da je porode carskim rezom, ali bili su gluvi za naše apele. Posle velikog krvarenja, dugotrajnog porođaja, na sreću, sve se dobro završilo i dobili smo devojčicu Mariju tešku 2,9 kilograma. Od supruge sam čuo da se nekoliko puta onesvešćivala, da su je ušivali i radili reviziju i da na kraju ne zna u kakvom je stanju. Tri dana nisam spavao i strahovao sam šta je s njom, jer niko nije hteo ništa da nam kaže - objašnjava Branko.

On dodaje da je tek u ponedeljak po podne, kad je došao da poseti suprugu, kraj lifta za porodilište susreo dr Kostu Denića, koji ju je porodio. Pitao ga je kako mu je supruga, a on se nasmešio i rekao da je sada sve u redu i da nije važno koliko je ušivena.

- Uporno sam insistirao da mi kaže da li je bilo problema i objasni mi šta to znači da je sada dobro, ali on je rekao da ne mora da mi odgovori. Zatim je podigao ruku na mene, a ja sam mu je sklonio. Opet je krenuo ka meni i tada je počela tuča. Gurajući se, uleteli smo u ginekološko odeljenje, na kojem se nakon nekog vremena sve završilo naočigled prisutnih - objašnjava Radojević, uz napomenu da je doktor bio dužan da ga obavesti o stanju supruge i ćerke i da ga je njegov arogantni stav najviše isprovocirao.

Kako Press saznaje, dr Denić je iz ove tuče izašao sav krvav.

- Kako biste vi postupili kad ne biste znali u kakvom je zdravstvenom stanju vaš najbliži. Smatram da doktor nije obratio pažnju na nju jer mu nisam doneo poklone - ogorčen je Radojević.

I njegova supruga Nevenka, koja je prvorotkinja, misli da nije imala adekvatan tretman u bolnici i da je porođaj bio veliko mučenje.

Prokupačka bolnica je povodom incidenta izdala kratko saopštenje, najavljujući konferenciju za novinare za danas. U bolnici upozoravaju da ovo nije prvi put da se pacijenti i građani bahato ponašaju i maltretiraju zdravstvene radnike.

- Postoji služba kojoj svaki pacijent može da se požali, a ne da upotrebljava silu. Lekari i osoblje se trude da savesno obavljaju svoj posao. Protiv napadača podnećemo krivičnu prijavu i sa incidentom upoznati sve nadležne službe - napominje se u saopštenju.

Нема коментара: