brojač poseta

среда, 18. јун 2008.

PONOSNA SAM SRPKINJA

Zbog laži da sam izjavila kako se stidim svog porekla pijem lekove za smirenje i planiram da tužim sve koji su to objavili

Seka Aleksić oštro je demantovala da se ikada stidela svog srpskog porekla. Folk pevačica je juče na konferenciji za novinare najavila tužbu protiv „Kurira", koji je objavio transkript dela njenog intervjua datog bosanskoj TV Hajat (sa video-snimka postavljenog na sajtu „Jutjub"), u kome Seka, navodno, tvrdi da „nije Srpkinja, već Bosanka", i „da bi volela da na sledećem ‘Evrosongu' predstavlja Bosnu, jer joj je muka od srpskih predstavnika".

U intervjuu za Press Seka je rekla da se odlučila za tužbu jer već danima pije lekove za smirenje, a ona i njena porodica su pod stalnim stresom i trpe strahovit pritisak javnosti.

Mladen nije ljubomoran na Zorana!

Seka kaže da joj nije neobično kada se ona, njen sadašnji dečko Mladen i bivši dečko, a aktuelni menadžer Zoran, nađu na istom mestu: - Ma, taman posla! Zoran je moj najbolji prijatelj i mi se fenomenalno razumemo. Naredna dva meseca stalno ćemo provoditi vreme zajedno, jer me očekuje puno koncerata. Mladen sve to razume i nikada nije pravio ljubomorne scene.

- Sporni tekst i naslovna strana stvorili su mi velike probleme i zbog toga pijem lekove za smirenje. Baš pred polazak na konferenciju popila sam „bensedin", jer je za mene i moju porodicu sve ovo veliki stres i nadam se da će se brzo završiti - kaže Seka, i dodaje:

- Uznemirena sam već danima, jer mi je sporni tekst u „Kuriru" prouzrokovao brojne privatne i poslovne probleme. U intervjuu koji sam dala za bosansku TV Hajat dan pred moj koncert u Sarajevu, koji su neki tamošnji mediji pokušali da bojkotuju, nijednom nisam rekla da nisam Srpkinja, ali jesam rekla da ne želim da me ljudi doživljavaju samo kao srpsku pevačicu. Žao mi je što pojedini novinari ne razlikuju reč Srpkinja od reči Srbijanka. Svi dobro znaju da sam dete iz mešovitog braka, i da imam i bosansko i srpsko državljanstvo. Zbog toga sam navela da se može desiti da i ja sledeće godine konkurišem za predstavnika Bosne na „Evrosongu". Nikad nisam nešto ružno rekla o Željku Joksimoviću i Mariji Šerifović, čiji rad izuzetno poštujem. Da pričam istinu mogu da se uvere svi koji pogledaju snimak. Zbog laži koje je u nedelju objavio „Kurir" moj advokat Zoran Ateljević će podići tužbu protiv odgovornih lica.

Da li vam je neko pretio ovim povodom?

- Upravo pre 15 minuta, kad sam izlazila iz taksija, nekoliko mladića mojih godina dobacivalo mi je veoma ružne reči. Jedan je uzvikivao na sav glas: „Srpkinjo, Srpkinjo, a nisi Srpkinja?!" Ja sam mlada, treba da postanem majka i verujte da mi ovakav stres nije potreban.

Pokušavate li da stres zalečite ulažući u nekretnine? Juče su jedne dnevne novine objavile da ste kupili kuću od 200 kvadrata u Staroj Pazovi?

- Ni to nije istina. Nedavno sam kupila plac i krajem leta ću početi da zidam kuću. U njoj ću, naravno, živeti sa svojim dečkom Mladenom. Ne žurim, jer želim da moja kuća bude kao iz bajke.

Jeste li razmišljali da se u nekom egzotičnom letovalištu odmorite od svih novinskih napisa koji vas uznemiruju?

- Mene kao i uvek očekuje naporna radna sezona, pa ću tek krajem avgusta odvojiti dve nedelje za odmor. Iako smo Mladen i ja planirali da odemo na Ibicu, ipak smo se odlučili za Egipat i Šarm el Šeik, gde sam i prošle godine letovala. Sa nama će na odmor poći i naši najbliži prijatelji.

Нема коментара: