brojač poseta

петак, 13. јун 2008.

PLJAČKAŠI ZABORAVILI 10 MILIONA EVRA!

Četvorica razbojnika koji su u „Izrael dajmond centru" u Kolarčevoj ulici pokrali nakit, satove i dijamante vredne milion evra nisu znali da se u glavnom sefu nalazi nakit vredan deset miliona evra!

Mesto pljačke... Razbojnici ispraznili sve staklene vitrine u zlatari „Izrael dajmond centar" u Kolarčevoj

Razbojnici koji su u četvrtak uveče opljačkali zlataru „Izrael dajmond centar" u Kolarčevoj ulici odneli su nakit vredan milion evra, ali nisu znali da se u glavnom sefu nalazi nakit koji vredi desetostruko više!

Najveći svetski proizvođač nakita

Radnja u Kolarčevoj ulici otvorena je 2005. godine i pripada firmi „Maestro džulers", koja posluje u sklopu „Izrael dajmond centra", jednog od najvećih svetskih proizvođača nakita. U ovoj radnji se, sem zlatnim nakitom i dijamantima, bave i distribucijom skupocenih satova i pribora za pisanje poznatih svetskih kompanija, a „Izrael dajmond centar" ima lokal i u Sava centru.

Zlatara u Kolarčevoj juče nije radila, a vlasnici i osoblje nisu odgovarali na naše telefonske pozive.

Kako Press saznaje, četvoročlana banda dugo je pripremala ovu spektakularnu pljačku i bez problema odnela dragocenosti iz radnje u centru Beograda! Policija traga za pljačkašima, za koje se sumnja da su deo međunarodne bande poznate kao „Pink panter", koja je ojadila na desetine zlatara i draguljarnica po svetu!

Pljačka stoleća u Srbiji odigrala se u četvrtak uveče u centru Beograda. Četvorica naoružanih razbojnika presrela su nasred ulice Branislava Popovića (61), radnika zlatare „Izrael dajmond centar", koja se nalazi u Kolarčevoj ulici.

- Banda je oko 20 časova pratila radnika zlatare od radnje na Trgu Republike do Dorćola, do Dubrovačke ulice, gde je Popović parkirao svoje vozilo. U trenutku kada je Popović prišao svom vozilu, trojica napadača uperila su mu pištolj u glavu i ugurala ga u plavi „mercedesov" kombi, u kome je bio četvrti član bande! Prema izjavi Popovića, četvorka ga je pola sata vozila i tukla da bi ga prisilila da im da ključ i otkrije šifru sefa. Kada je radnik poverovao da će ga ubiti, pristao je da pljačkašima otključa radnju - kaže naš sagovornik iz policije, i dodaje:

Kamere i alarm

Zlatara „Izrael dajmond centra" u Kolarčevoj nema klasično, fizičko obezbeđenje. Zlatara je pokrivena kamerama i alarmom, a ulazna vrata otvaraju se specijalnim kodiranim ključem.

Pljačkaši su znali kako funkcioniše obezbeđenje, pa su oteli radnika, koji je otključao radnju. Zato se nije aktivirao alarm. Kamere u zlatari verovatno su snimile pljačku - kaže naš sagovornik u policiji.

- Razbojnici su ostali neprimećeni, iako je Kolarčeva ulica izuzetno prometna! Ušli su u radnju, gde su radniku „Izrael dajmond centra" vezali ruke i noge i zapušili mu usta kako ne bi pozvao pomoć, a onda su pljačkaši ispraznili sve staklene vitrine i sef u prizemlju! Međutim, oni se nisu su popeli na sprat, gde su kancelarije ove zlatare i veliki sef, u kome su se, prema našim saznanjima, nalazile dragocenosti vredne više od deset miliona evra! Posle brzog pražnjenja, razbojnici su Popovića zavezali za sto i pobegli!

Pljačka je otkrivena tek oko 23 sata, kad se Popović oslobodio veza i pozvao policiju i Hitnu pomoć. Radnik nije teško povređen, ali preživeo je pravu torturu, pa je zbog šoka prevezen u Urgentni centar.

- Posle ponoći u Grockoj je pronađen spaljen „mercedesov" kombi koji su koristili pljačkaši. Pljačkaši su ga polili benzinom i zapalili, a pobegli drugim vozilom - kaže sagovornik blizak istrazi, i dodaje:

- Banda je sigurno sastavljena od profesionalaca, sumnjamo da su oni deo međunarodne bande „Pink panter", koja je opljačkala na desetine svetskih zlatara. U toj grupi ima dosta srpskih državljana. Čudno je to što nisu opljačkali i glavni sef, u kojem su se nalazile najvrednije dragocenosti. Ili su tipovali samo nakit u prizemlju, ili nisu znali za sef koji se nalazio na prvom spratu.

Preživeo pljačku... Zlatar Branislav Popović

Hronologija pljačke

11. jun, 20 časova Branislav Popović (61), radnik zlatare „Izrael dajmond centar", zatvorio je radnju u Kolarčevoj ulici i krenuo prema svom automobilu, koji je bio parkiran u Dubrovačkoj ulici na Dorćolu

fakti

n Novembar 2007 - pljačkaši u toku vikenda probili zid, ušli u zlataru „Cvetković" u centru Smedereva i iz nje odneli 4,5 kilograma zlatnog nakita
n Januar 2008 - nepoznati lopovi ušli su preko terase i odneli iz stana niškog zlatara Bratislava M. 100 kilograma zlata. Vrednost ukradenih dragocenosti premašuje milion evra
n April 2008 - maloletni I. V. obio dve zlatarske radnje u centru Niša i odneo nakit vredan više od četiri miliona dinara

20.15 Četvorica pljačkaša koji su pratili Popovića presreli su ga ispred njegovog automobila i ubacili u plavi „mercedesov" kombi

20.40 Banditi su tukli i mučili Popovića u kombiju, i on je posle polučasovne torture pristao da im da ključ od radnje

20.45 Razbojnici ušli u draguljarnicu sa Popovićem i prazne staklene vitrine sa dragocenostima

21.00 Sa plenom vrednim milion evra pljačkaši beže, Popović ostaje vezan

23.00 Popović je uspeo da se oslobodi i pozove policiju i Hitnu pomoć

00.10 Policija pronašla kombi koji su razbojnici ostavili zapaljen u Grockoj

05.30 Završen policijski uviđaj, zlatara nije radila u petak

Нема коментара: