brojač poseta

недеља, 08. јун 2008.

Otac prijavio sina za napad na kuću Hašima Tačija

Kosovska policijska služba je uhapsila 19-godišnjeg Albanca, koji je ranjen kada je juče pokušao da provali u kuću kosovskog premijera Hašima Tačija. Kako je policija saopštila, otac mladića je došao u policiju i obavestio ih da je njegov sin ranjen prilikom pokušaja provale u Tačijevu kuću.

Verujemo da je motiv bio sticanje imovinske koristi, rekao je portparol policije Veton Eljšani. Osumnjičenog su čuvari ranili u ruku kada su ga primetili na balkonu Tačijeve kuće, a u policiji su potvrdili da je bilo razmene vatre.
Napadač je pokušao da uđe u Tačijevu kuću u naselju Dragodan u Prištini, u trenutku kada kosovski premijer nije bio u kući. Posle medicinskog zbrinjavanja mladić će biti zadržan u pritvoru, saopštila je policija. Prištinski mediji su javili da uhapšeni mladić već ima dosije u policiji zbog krivičnih dela krađe. Mladić je navodno policiji rekao da nije znao čija je kuća u pitanju.

Na pitanje da li ovaj napad na Tačijevu kuću može biti povezan sa starim neprijateljstvom između njega i bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, Eljšani je odgovorio da nema takva saznanja, ali da se svi mogući motivi ovog događaja ispituju.
Izvor FoNeta među dobro obaveštenim Albancima je rekao da je verovatnija mogućnost da se Tači "zamerio nekom drugom" i da na Kosovu postoje najmanje tri privatne vojske koje su iz kriminalnog miljea. Srbin koji odlično poznaje ukupne prilike na Kosovu i među Albancima, Oliver Ivanović, slaže se sa ovom tvrdnjom. Po njemu je "još rano za sukob Haradinaja sa Tačijem".
"Očekujem da Haradinaj krene u septembru, to će biti najbolje vreme i zbog predstojećih izbora na Kosovu", rekao je Ivanović.

Нема коментара: